בן 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 חודשים
    טלי
    23/07/2011

שלום, בני בן 11 חודשים, יונק מספר פעמים במהלך הלילה, ביום יונק כפעמיים. החל מגיל 5 חודשים אני מנסה לחשוף אותו למגוון מאכלים. הוא אוכל במהלך היום מעדן ודייסת קוואקר, מנשנש מעט ביסקוויטים ופריכיות אורז (לא ממש אוכל). לא אוהב פירות וירקות, מרקים למיניהם, טחינה/שקדיה. באופן כללי נהנה לשחק עם אוכל אצבעות, מנסה להכניס לפה, אך בקושי לועס ויורק את המזון החוצה (לא נראה שהוא מנסה ללעוס, הוא יותר מוצץ את המזון, אך אינו מתוסכל מזה). אני מעוניינת להפסיק להניקו בקרוב, אך מודאגת כי ברור לי שכעת לא מקבל מספיק תזונה ללא ההנקה. אשמח לעצה, תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    25/07/2011

שלום טלי,

מדוע הוא לא אוהב פירות וירקות? בדרך כלל תינוקות אוהבים מה שנותנים להם במיוחד אם גם המשפחה (ההורים) אוהבים לאכול בריא. כי ילדים אוכלים מה שההורים שלהם אוכלים.

אני ממליצה לא לוותר, ולהמשיך לנסות במגוון אופציות וגיוונים לתת פירות וירקות. זה חיוני לבריאות תקינה.

לגבי מעדן - ממליצה להוריד מהתפריט - מיותר ועשיר בסוכר.

וההמלצה הכי חשובה, לאור העובדה שבנך עדיין לא ניזון מתזונה מספיק מגוונת ועשירה איני ממליצה לך להפסיק להניק. מכיוון שזה מקור חשוב ביותר לחיזוק מערכת החיסון שלו.

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו