מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בן ארבע וחצירעיה24/07/2011
שלום וברכה,
בני בן ארבע וחצי.
ילד שלא אוהב לאכול בכלל אוכל מזין ( תופעה שאותי מאוד מדאיגה)
אני מכינה לו לגן כריכים מאוד מעניינים ובריאים- עם חביתה וחסה, ביצה קשה וטונה, גבינה עם זיתים, חותכת לו ירקות באופן קבוע, ומביאה לו פרי.
באופן קבוע ובלתי מוסבר,הילד אוכל רק את החלק הקשה של הלחם, מנשנש מהירקות
( ירקות הוא מאוד אוהב), שם ביס מהפרי- ובזה נגמר הסיפור.
הוא מגיע הביתה, לא מעוניים לאכול צהריים, ובערב זה סרט להושיב אותו על הכסא לאכול.
חשוב לציין, שאם הייתי מציעה לו עוגיות, ממתקים, שתיה ממותקת..הוא היה נענה בשמחה.
בעבר הייתי נלחמת איתו לשבת ולאכול, אך היות שסיפור זה נמשך שנים, הגעתי למצב של יאוש, ואני משתדלת לא להילחם איתו בעניין האוכל. הוא רוצה לאכול בבקשה, ואם לא אני לא משכנעת.
ישנם דברים מסויימים שהילד אוהב לאכול: פירות יבשים, אורז לבן (פסטות לא אוהב), טונה וסרדינים, ירקות מסוגים שונים ( ירקות טריים, במבושלים לא נוגע), פירות טריים לעיתים רחוקות- ורק בבית/גן שעשועים, חביתה- לעיתים רחוקות.
אוהב לאכול לחם, לחמניות ומיני מאפים ( ניסיתי לתת לו מקמח מלא ודגנים- אך לא הסכים לאכול).
וכמובן.........ממתקים, האויב הגדול, שאני משתדלת למנוע כמויות גדולות.
הייתי מספר פעמים אצל רופאת משפחה, שאמרה שמשקלו מצויין- שוקל 15 קילו, אך בגובה נמוך(אחוזון 9 ).
אני מאוד מודאגת ולא רגועה.
כיצד, לדעתכן, בהתאם למעט הדברים שאוהב לאכול, אני יכולה להרכיב לו תפריט בריא.
אשמח לקבל תשובה, יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בן ארבע וחצי - תגובה
יעל משיח ארזי24/07/2011היי יערה, קודם כל ניראה שאוהב הרבה מזונות, לא חייב לאהוב הכל.
הכי חשוב כאשר מבקשים ליצור תזונה בריאה בבית, הוא לתת דוגמא אישית: אן בנך יראה את שאר בני המשפחה אוכלים יחד מזון בריא ליד השולחן, שותים מים ולא שתיה מתוקה סיכוי גבוה יותר שירצה גם. קחי בחשבון שלפעמים נהנה מתשומת הלב שמקבל ממך כאשר את "נלחמת איתו" על אוכל ולכן נסי להמנע, מבחינתך דאגי למזון בריא בבית, השתמשי ברכיבי המזון שאוהב תני דוגמא אישית והגבילי את מתן דברי המתיקה לפעם ביום ותני לו לבחור. לא כדאי לאסור לגמרי אחרת הרצון יגבר. נסי לא לעשות כל כך הרבה עיניין סביב האוכל בקרבתו בנך קולט ונהנה מתשומת הלב.
אם תרצי תוכלי לשלוח לי תפריט שלו ואוכל להביע דעתי.
לגבי אחוזון 9 בגובה, כל עוד לא שובר אחוזונים וממשיך על אותו האחוזון לא אמורה להיות בעייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)