מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי מתחילים בארוחת ערב?שואלת שאלה26/07/2011
בת 9.5 חודשים.ניזונה בעיקר ממטרנה.
לאחרונה התחילה לאכול מוצרי חלב.
השאלה שלי היא מתי בעיקרון צריך/רצוי להתחיל בארוחת ערב "של ממש"?כי למשל אני עושה לה אמבטיה לקראת 18:00, לאחר מכן בקבוק ואז לישון..
בבית אחה"צ אני מנסה לפעמים לתת לה מהאוכל שאנחנו אוכלים (למשל אורז/פסטה/וכד' אבל היא בכלל לא חובבת מוצקים-וזו בעיה אחרת :-)), ולכן אינני יודעת האם יש מקום להכניס ארוחה של ממש,מה גם שכאמור היא לא אוכלת הרבה בכלל,ובגדול לא חובבת מוצקים..גם את המטרנה לאחרונה היא לא מסיימת כפי שאכלה בעבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתחילים בארוחת ערב? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/07/2011שלום לך,
לא ברור לי איזה מוצקים היא אוכלת עד הערב?
בבקשה כיתבי תפריט מסודר ואוכל להתייחס לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה..
שואלת שאלה27/07/2011היא כמעט ולא אוכלת מוצקים..
בבוקר אחרי שקמה אוכלת בקבוק,בד"כ בין 120-180 מ"ל.הייתה תקופה די ארוכה שהייתה מסיימת 180,אבל לאחרונה אוכלת הרבה פחות.
בשעה 10 לערך אוכלת בקבוק נוסף-לפעמים אני נותנת למטפלת שתיתן לה פירות (חתוכים,לא אוכלת מרוסק בכלל),אבל לא תמיד יש היענות מצידה.
בשעה 14:00 אוכלת בקבוק נוסף-ושוב לפעמים אני נותנת למטפלת אוכל רגיל שתנסה לתת לה, ממה שאנחנו אוכלים בבית:אם זה אורז+קציצה,או פסטה+קציצה, דברים כאלה.יש מקרים בודדים שהיא אוכלת,בל כמות מאוד קטנה, ואז בד"כ לאחר מכן היא לא אוכלת בקבוק.
אח"כ בבית בסביבות השעה 16:00 אוכלת איזשהו מוצר חלב+פרי (נניח בננה או מלון), ובשעה 18:30 בקבוק ולמיטה.
אני מודעת לעובדה שיש פה מעט מאוד מוצקים.אני מנסה לנסות כל הסמן אבל לא מקבלת "פידבק" ממנה,ולכן אני לא רוצה לדחוף בכוח.
מה גם שמוצקים לוקח לה מלא זמן ללעוס.לא רואים תנועה ממשית של לעיסה כמו אצל מבוגרים (ככה זה צריך להיות?),ולכן כל ביס יכול לקחת המון זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה.. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין28/07/2011לדעתי את צריכה לנסות יותר מגוון של מזונות, מרקמים ולהציע בזמנים יותר קרובים (כל שעתיים שלוש) תנסי להציע לה מזונות מוצקים כאשר היא אמורה להתחיל להיות רעבה (אך לא צמוד לזמן האכלה הרגילה כי אז היא תיהיה עצבנית). לקראת גיל שנה מומלץ להפחית בכמות התחליף חלב ולתת במקום מנות מוצקות כמו דייסה ביתית, שייק פירות, מרק, ואפילו חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל אורז מלא או סויה.
בנתיים עד גיל שנה תנסי לחשוף אותה לכמה שיותר מזונות ומרקמים וכמובן לאכול את כל מה שאת מציעה לה גם את כדי שתראה שזה מה שהמשפחה שלה אוכלת גם בתנאי שזה אמיתי ולא הצגה.
אשמח לעזור עם כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
שואלת שאלה30/07/2011איך את מציעה לחשוף אותה כמה שיותר למרקמים ומאכלים אחרים?
כי למשל אם אני אתן למטפלת לתת לה לטעום משהו חדש,והיא לא ממש תאכל,ז"א שהיא תצטרך להשלים לה עם מטרנה, לא?
האם כדאי יותר לנסות לחשוף אותה לדברים החדשים כאשר היא כבר מגיעה הביתה, בשעה 15:30 נניח,כך שיש הפרש של פחות שעתיים וחצי-שלוש עד ארוחת התמ"ל הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכייף
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/07/2011בין הארוחות לתת טעימות ממש כמו בהתחלה, כמה כפיות של מזון מסויים כמו פרי, אבוקדו, ירק מגורד, או מאודה, קטניות: אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, ממרח שקדייה, טחינה משומשום מלא, דייסות מדגנים מלאים וכן הלאה...
המטרה היא לגרום לה לטעום מכל דבר, כדי שתתרגל לטעמים של מזון מוצק ולא רק בשעה שאת נמצאת אלא לאורך כל היום.
ניתן גם לתת מעט חלב צמחי כמו שקדים, אורז מלא, סויה אורגנית, שיבולת שועל, בין הארוחות. ולקראת גיל שנה ניתן להוריד מנת תחליף חלב אחת בחלב צמחי שכזה. הכי חשוב זה הגיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)