אובססיה לאוכל - בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה לאוכל - בת שנה
    אמא של נועה
    28/07/2011

שלום לפורום וליועצות,

יש לי תינוקת מהממת וחייכנית בת שנה וחודש.
    לשמחתי הרבה - מאז ומתמיד היתה לה אהבה לאוכל (וכשינקה - אז גם לחלב).
    היא לא בררנית, אוכלת הכל ובכמויות יפות.
    נכון להיום - היא שוקלת קרוב ל- 11 ק"ג.

בחודשים האחרונים אני מרגישה שאולי יש לה אובססיה לאוכל.
    היא תמיד, אבל תמיד, מוכנה לאכול ולנשנש.
    הארוחות שלה גדולות מ-א-ד (אבסולוטית מבחינת כמות אוכל ליממה - היא אוכלת יותר ממה שאוכל הבן הגדול שלי, שהוא בן 3 וחצי! אמנם, נכון שהוא תמיד היה אכלן קטן מאד, ממש ההיפך ממנה, אבל עדיין...).

למשל:
    - לארוחת ערב היא יכולה לאכול בלי שום בעיה 2 ביצים, חצי לחמניה, חצי גביע קוטג', ועוד מעדן.
    או לחלופין - לחסל צלחת גדולה מלאה עד גדותיה בפתיתים או בפסטה.
    בגן היא יכולה לאכול בארוחת הצהריים 3 קציצות...
    פירות היא לעולם לא תסתפק בפרי אחד - תמיד אחד וחצי או שניים.
    היא אוכלת בקבוק חלב על הבוקר כשהיא מתעוררת, וחוץ מזה 3 ארוחות גדולות ביום.
    ובין הארוחות היא אוכלת תמיד חטיף, פרי, עוגיות וכדומה.

גם עם כל כמות האוכל הזאת - היא לא רגועה. תמיד כשרואה מישהו אחר אוכל משהו - מיד גם היא רוצה, וממש בוכה אם לא מקבלת. לפעמים אני מנסה לתת לה בקבוק מים במקום, כדי להרגיע אותה ולהעביר לה את החשק לאוכל, אבל בדרך כלל זה לא עוזר.

אנחנו כבר ממש מתחילים "להחביא" ממנה אוכל (נניח כשאני מכניסה בבוקר לתיק את היוגורט שהבן שלי לוקח לגן ארוחת מנחה - אני מסתירה אותו כדי שהיא לא תראה אותו ביד שלי).

בהתאם לכמות האוכל - יש לה גם המון יציאות. כ 3-4 חיתולים עם צואה ביום. בשבועות האחרונים הצואה ממש רכה עד כדי שלשול, וכמות החיתולים עם צואה לפעמים עד 5-6 ביום.
    עשינו בדיקות צואה והן חזרו תקינות, ללא טפילים. אך המרקם לא "משתפר".

האם לדעתכן יש לנו בעיה???
    מה לעשות?

תודה רבה,
    אמא של נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לאוכל - בת שנה

הוספת תגובה

• אובססיה לאוכל - בת שנה - תגובה

איילת בר
    28/07/2011

שלום אמא של נועה,
    זה אכן משמח שילדתך אוהבת לאכול ונהנית מהאוכל.

ממליצה לך לתת לה לאכול ארוחות מסודרות ולאפשר לה לאכול כמה שרוצה במהלך הארוחה. (לגבי הביצים - מספיק ביצה אחת ביום)
    אל תאפשרי לה לאכול תוך כדי משחק או צפיה בתוכנית טלויזיה. כל פעם שרוצה לאכול או לנשנש תושיבי אותה על כיסא אל השולחן (או כיסא תינוק עם מגש).
    כך תבין כי אוכל אוכלים סביב שולחן ולא על הדרך .

דבר שני - לא ממליצה לתת חטיפים וממתקים - בזמן שרוצה לנשנש רצוי לתת פירות, ירקות וביגלה . במבה ושוקולד חלב מכילים שומנים מלחים וסוכרים לא טובים וחבל לתת לה אותם.

לגבי היציאות - 5-6 יציאות רכות ביום נראה כבר ברמת שלשול. שימי לב האם נתת לה לאחרונה פירות קיץ חדשים כדוגמת מנגו .
    ניתן לתת תוספת של חיידקים טובים כדי לחזק את מערכת העיכול.
    הייתי מורידה מוצרי חלב ונמנעת מפירות ישר אחרי אוכל.

בסך הכל מדובר בתינוקת שמגלה את המזון ומתלהבת , לא כדאי להחביא ממנה אוכל אך רצוי שהבית יתנהל באופן מסודר , שעות קבועות ומעט נשנושים. כך לא תחשף למזון כל היום.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לאוכל בת שנה - חטיפים

אמא של נועה
    29/07/2011

הי איילת,
    תודה רבה על התשובה!

פירות קיץ חדשים - היא לא ניסתה שום דבר מיוחד - הפירות היחידים שאכלה עד כה הם רק ענבים, בננה, אגס או תפוח (אבטיח ניסתה פעם אחת, אך לא הצליחה לבלוע אז ויתרנו).

ננסה להוריד מוצרי חלב.

חטיפים - נוריד את הבמבה (שוקולד גם כך היא לא אכלה), האם ניתן לתת לה ביסקוויטים פתי בר או עוגיות מטרנה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לאוכל בת שנה - חטיפים - תגובה

איילת בר
    29/07/2011

הי אמא של נועה,
    לגבי עוגיות מטרנה ופתיבר - ניתן לתת אך לא להגזים בכמויות. זה עדיין בגדר חטיף.
    כל החטיפים והעוגיות המועשרים בויטמינים לא בריאים. זה שהוסיפו להם ויטמינים לא מוריד את כמות הסוכר והופך אותם בריאים.
    חשוב להציע לילדתך מזונות בעלי ערך תונתי גבוהה ופחות מעובדים.

אז שוב ניתן לתת אך במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו