תזונה של תינוקת בת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה של תינוקת בת חצי שנה
    אתי
    01/08/2011

שלום רב,

בתי בת 6.5 חודשים ושוקלת 6.6 גרם בגובה 62 ס"מ (נולדה 2.945 בגובה 49 ס"מ) . אני מניקה מלא ומלב זה היא אוכלת מנה של מרק ביום בערך 100 גרם.

מלבד המרק היא אוכלת בבוקר בקבוק של 150cc חלב שאוב - ניתן על ידי המטפלת

ומאחרי הצהרים אני מניקה אותה על פי דרישה אבל ההנקה לא לוקחת יותר מ-2 עד 5 דקות לכל היותר ולאחר מכן היא לא רוצה לאכול יותר למרות שיש עוד חלב (גם ניסיונות לתת לה בקבוק אחרי זה כשלו).

בימים אלו אני מרגישה שהיא רזתה והיא לא אוכלת ממש טוב (יכול להיות בגלל יציאת שיניים) האם אני צריכה לדאוג?

האם בגיל כזה היא צריכה לקבל יותר ממנה אחת של מוצקים ואם כן באיזו כמות זו נחשבת ארוחה.

מה אני יכולה לעשות אם היא לא מעוניינת לאכול פירות או גרבר אלא רק מרק

לתשובה אודה

אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקת בת חצי שנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/08/2011

אתי שלום, בשלב זה יש להציע בהדרגה בארוחה אחת 2-4 כפות של מרוסקים פירות ואו ירקות ולאחר שבוע ניתן להוסיף עוד ארוחה כזאת של טעימות.
    בשלב זה הטעימות באות בנוסף ולא במקום הנקה / תמ"ל.
    האם ביתך אכן ירדה במשקל או שזאת רק תחושה ?
    ניתן לשנות את המרק לרסק ולשלב בתוכו אבוקדו (שומן בריא התורם קלוריות)
    עקבי אחר המשקל שלה.
    ושני את המרק למרוסקים נוספים אם אוהבת הוסיפי ארוחה כזאת במהלך היום אך לא לפני השינה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו