תינוקת בת שנה שלא אוכלת מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה שלא אוכלת מוצקים
    אור
    01/08/2011

שלום,
    יש לי תינוקת שלפני שלושה שבועות חגגה שנה.
    מאז שהיא נולדה היו לי בעיות האכלה איתה, היא הייתה פולטת ומקיאה המון אבל אובחנה עם ריפלוקס קל בלבד.
    שהגענו לשלב הטעימות, נתקלתי בסירטב צורם,
    בשלב מאוחר יותר היה שיפור קל והיא הייתה מסכימה לאכול גרבר (סירבה לפירות טחונים טבעיים) וכן הייתה אוכלת מרק טחון עם עוף וירקות
    עם זאת סירבה לעבור למוצקים, והבעיה העיקרית שהיא לא מוכנה לנסות בכלל דברים אחרים, כל המעה נגמרת בבכי וצרחות.
    אני מציעה לה ולרטב גם נותנת לה לבד להתעסק עם האוכל וכלום, האוכל ישר ייזרק, אפילו לא גרגיר נכנס לפה.
    לפני שבועיים שלושה גם את המרק הטחון הפסיקה לאכול, ומוכנה לאכול רק בקבוקים ומעדני גבינה ויוגורט.
    שוב אני אחזור ואגיד שאני נותנת לה להתנסות לבד וכל פעם עם משהו אחר, אבל כלום כלום לא מובל לכיוון הפה.
    הפתרון של רופאת הילדים שלה היה להרעיב אותה ולתת שני בקבוקים ביום בלבד אחד בבוקר ואחד בלילה ובשאר היום לתת לה לרעוב עד שהיא תסכים להכניס לפה.
    אבל גם שהיא רעבה היא לא תכניס לפה היא פשוט בוכה.

אני אובדת עיצות, לא יודעת למי כדאי לפנות לעזרה, הייתי כברכ אצל דיאטנית וביום חמישי הולכים שוב, אבל מה להכין לה ומה להציע לה אני יודעת, אבל כיצד לגרום לה לאכול זה מה שאני לא יודעת, מי יכול לעזור, למי כדאי לפנות?
    צריך לציין גם שהתמ"ל שהיא אוכלת מותאם לילדים רק עד גיל שנה - זה נוטרה מיגן, היא לא אלרגלית לחלב אבל כן הייתה אלרגית למטרנה, וזה שזה לא מותאם לגילה עוד יותר מטריד אותי..
    אודה לכל תשובה או הכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה שלא אוכלת מוצקים - תגובה

איילת בר
    01/08/2011

שלום אור,
    מהתשובה של הרופא ניתן להבין כי אין בעיה פיזיולוגית שמונעת ממנה לאכול מוצקים.
    מאמינה כי לא כדאי להרעיב אותה מהסיבה שתינוק רעב לא ירצה להתעסק עם אוכל מוצק אלא ידרוש להשביע את רעבונו בבקבוק.

ממליצה לך להוריד קצת את ההתעסקות במזון מוצק ולאפשר לה התנסות תוך כדי הארוחות שאתם אוכלים.
    לדאוג להושיב אותה איתכם בארוחות הערב ,אם אפשר גם במהלך היום ולתת לה לאכול באופן עצמאי. לא להתרגש אם לא אוכלת כמויות גדולות ולהשלים עם התמ"ל.
    בגילה יכולה לאכול כל מה שאתם אוכלים ולכן אל תכיני עבורה אוכל במיוחד כדי שלא תתאכזבי כל פעם מחדש שלא אוכלת.

אם אוהבת גרגבר תוסיפי לה כפית שקדיה פנימה וכך תהיה בטוחה שקבלה גם שומנים טובים ומעט חלבון.
    תוכלי לתת לה כריך קטן ביד עם אבוקדו או טחינה, רצועות ירקות רצועות פירות - כמובן בהשגחה מלאה.

חשוב כל הזמן לנסות ולא להתייאש.
    ממליצה לך לעשות ניסיון שאדם אחר כמו אבא, סבתא, מטפלת או חברה יתן לה מוצקים ולבחון האם אוכלת יותר.

וכמובן הכי נכון לפנות לייעוץ מקצועי ואת בדרך הנכונה.

מבינה את הדאגה שלך אך יחד עם זאת כדאי להוריד קצת את ההתעסקות באוכל.
    ולתת לה את הזמן שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אור
    01/08/2011

אבל את כל מה שציינת אני עושה
    נותנת לה לאכול איתנו, שמה לה על צלחת והכל פשוט נזרק, היא לא מכניסה גרגיר לפה,
    לא ציינתי מקודם אבל גם את הגרברים כבר מזמן מסרבת לאכול.
    כמו שציינתי הדברים היחידים שהיא אוכלת זה תמ"ל ומעדני גבינה.
    היא גם מתראה כל יום עם ילדים שאוכלים סביבה ועדיין לא מכניסה כלום לפה..
    קבענו תור לקלינאית תקשורת, לא יודעת עד כמה זה יעזור.
    יש לציין שמדובר בילדה מאוד מפותחת מבחינה שפתית, היא כבר אומרת הרבה מילים מכוונות וקשקשנית לא קטנה..ומאוד מאוד דעתנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - תגובה

איילת בר
    01/08/2011

האם את מעדני הגבינה אוכלת בשמחה, בכפית?

אם כן תוכלי להכין לה מעדנים ביתיים אכותיים.

תוכלי להכין דייסת קוואקר או אורז על בסיס מים.להוסיף 1-2 כפיות שקדיה. ניתן להמתיק מעט סילן - לא חובה. תקררי ותגישי כמעדן.

לגבי ההתנהלות היומיומית כדאי באמת לקבל יעוץ מקצועי ניתן גם ע"י נטורופת וכך תוכלי לקבל הדרכה הורית מעמיקה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אנסה את עניין המעדנים

אור
    01/08/2011

הבייתיים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו