תינוק בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה
    טלי
    01/08/2011

שלום, בני בן שנה.
    סרבן מוצקים- אוכל רק מרק שמורכב מבטטה, קישוא ומעט עוף. מדי פעם אוכל בבוקר כף גבינה (לא תמיד רוצה). כל פעם שמנסים לתת לו מוצק חדש מסרב ונועל את הפה ואם מצליחים להכניס לו לפה אז הוא מצטמרר מכך.
    מסרב לכל המוצקים האחרים שאני מציעה לו. אוכל במהלך היום 4 בקבוקים של סימילאק שלב 2 של 220 מ"ל כל אחד ובתוך כל אחד מהם 2 כפות שטוחות של דייסת קורנפלור.
    אני יודעת שאני צריכה להמשיך ולחשוף אותו למוצקים חדשים אך שאלתי היא- בגיל שנה הוא צריך כבר לעבור לסימילאק שלב 3 שהוא בטעם וניל והוא לא רוצה את הבקבוק הזה. כשאני מנסה לתת לו את הבקבוק עם סימילאק שלב 3 הוא מיד מרגיש שהטעם שונה ואז הוא מפסיק ולא רוצה את הבקבוק. מה לעשות? האם ניתן לתת לו עדיין את סימילאק שלב 2? עד מתי אפשר לתת לו? איך אפשר לעודד אותו לאכילת מוצקים?
    (יש לציין שהוא באחוזונים הגבוהים והתפתחותו תקינה).
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/08/2011

שלום טלי,

בנוגע לתחליף החלב, האם ניסית לערבב את שניהם תחילה כדי לטשטש את הטעם החדש?

לגבי מזון מוצק תנסי לתת לו במרקמים שונים וסוגים שונים של מזונות. אולי מזון שהוא יתפוס לבד הוא יאהב יותר כמו אפונה, תירס, שעועית מבושלת היטב, גרגרי חומוס מבושלים היטב וחצויים.

מאד חשוב שלא תראו לו שאתם לחוצים לגבי האוכל, תציעו לו לאכול, ותראו לו שגם אתם אוכלים מאותו האוכל.

לאט לאט זה ישתנה, העיקר שתמשיכו להציע מגוון.

בנוסף, לגבי דייסת הקורנפלור, הוא פחות בריא ולכן אני מציעה להחליפו בשיבולת שועל. ובכלל להציע לבנך דייסות ביתיות מדגנים מלאים כמו סולת מחיטה מלאה, שיבולת שועל, אורז מלא וכן הלאה...

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו