בת שלושה וחצי שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שלושה וחצי שבועות
    רונית
    02/08/2011

היי,
    התינוקת שלי בת 3.5 שבועות, שוקולת כ-3.5 ק"ג, ואוכלת של שעתיים- 60 סמ"ק מטרנה.
    ניסיתי להעלות לה את הכמות כדי להגדיל את המרווחים בין האכלות- אך לא הצלחתי, אחרי 60 היא שבעה ולא ממשיכה. ניסיתי למשוך את הזמן כדי שתהיה יותר רעבה ואז אולי כן תצליח לאכות יותר- אך לא הצלחתי כי אחרי שעתיים היא כבר ממש רעבה וצורחת לאוכל (גם אם אכלה מעט יותר בהאכלה הקודמת).
    מה עושים? משאירים את המצב ככה? כל שעתיים זה 10-12 האכלות ביום, זה קצת מוגזם לגילה, לא?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שלושה וחצי שבועות

הוספת תגובה

• בת שלושה וחצי שבועות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/08/2011

שלום רונית,

ביתך יודעת מה טוב עבורה, ואכן היא צודקת. אכילה עם מרווחים קטנים היא הבריאה והנכונה ביותר. כך אין עומס על הקיבה, העיכול טוב יותר ויש פחות גזים.

אין סיבה לנסות להגדיל את כמות האוכל בכח, תני לה כמה שהיא דורשת.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי- עוד שאלה!

רונית
    03/08/2011

היי,
    תודה רבה על התשובה המהירה.
    אבל, בטיפת חלב אמרו לי בדיוק את ההפך- שכאשר היא אוכלת כל שעתיים זה מעמיס על הקיבה והיא לא מספיקה לעכל את מה שאכלה בארוחה הקודמת, שזה גורם לגזים וכו'.
    האחות אמרה לי לעשות רווח של לפחות 3 שעות.
    כרגע- הילדה לא נראית סובלת מאוד מגזים,
    אבל לקום כל שעתיים בלילה- זה סיוט שלא יאמן (אחרי ההאכלה והרגפס וההרדמה מחדש- נותרת בערך שעה לישון עד ההאכלה הבאה...)
    מה לעשות? עד מתי זה ימשך?
    תודה רבה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי- עוד שאלה! - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/08/2011

אני חולקת על דעתה של האחות בטיפת החלב שלך. ושתדעי הדיעות אף פעם לא אחידות. אני מכירה כמה וכמה טיפות חלב שממליצים את מה שאני ממליצה.

ובכלל ידוע שגם למבוגרים אכילת מעט מזון כל 2-4 שעות היא הנכונה ביותר. כל תינוק זקוק למשהו אחר, אי אפשר להכריח תינוק לאכול יותר כדי שיהיה מרווח יותר גדול. צריך לעשות מה שהתינוק מבקש כי הוא יודע מה הכי טוב עבורו.

נכון שעבורך זה מתיש לקום כל שעתיים, אך כאמור אני לא רואה דרך להכריח את ביתך לאכול יותר. ובאופן כללי יקיצה תכופה מהשינה מונעת מוות בעריסה.

מה לעשות? כלום, רק להיות קשובה לביתך ולרצונותיה.
    עד מתי זה ימשך? יכול להישתנות מהר מאד. תינוקות גדלים ומשתנים כל הזמן.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו