בעיות אוכל לבני 10 חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות אוכל לבני 10 חודש
    יהושע
    06/08/2011

בני 10 חודש. שניהם במשקל חסר. הבן שורל 6.1 הבת 7.1 ק"ג. הייתי אצל דיאטנית ונתנה לי תפריט בשבילם. בכל מקרה הבן שלי יותר מהבת עושים המון בעיות באוכל. את התמ"ל במהלך היום הם מסרבים. לכן אני מאכיל אותם רק בלילה כשהם חצי ישנים. כל שעתיים לערך. מזון מוצק..אני טוחן להם אורז מלא..קטניות..וכבד עוף..או הודו אדום (הם עם ברזל 0) אבל תמיד הבן שלי צורח וצווח ומסרב ואני מוצא את עצמי מאכיל אות בכוח. כנראה פישלתי עם חווית האכילה איתו. הבת שלי אוכלת בסדר. איך לתקן? איך אני יכול לגרום לו לרצות לאכול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אוכל לבני 10 חודש

הוספת תגובה

• בעיות אוכל לבני 10 חודש - תגובה

איילת בר
    06/08/2011

שלום יהושוע,
    אל תהיה בתחושה שפישלת ותמיד תמשיך לנסות.
    כדי לגרום לו לעלות במשקל תוסיף שומנים טובים למזון. תוכל להוסיף שקדיה (שקדים טחונים), שמן זית, טחינה, אבוקדו וכד'.

לא כדאי להאכיל אותו בכח, רצוי שיאכל שהוא נינוח אחרת האוכל לא מתעכל טוב וכן החוויה מהאוכל שלילית.

ממליצה לך להוריד קצת את ההתעסקות באוכל מול בנך. ובמקרה הזה אולי כדאי לתת לאדם אחר להאכיל אותו ולראות איך מגיב לאוכל מולו.

לגבי התמ"ל לא רואה סיבה לתת להם מתוך שינה כל שעתיים. הם כבר בני 10 חודשים ולמרות משקלם הנמוך את רוב המזון צריכים לצרוך בשעות היום.
    ממליצה לתת מזונות עתירי שומן במהלך היום ולהאכילם בלילה אם הם מתעוררים ומבקשים.

אשמח לעזור,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו