מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות אוכלג07/08/2011
שלום,
הקטנצ'יק שלי בן כמעט 4 חודשים. אוכל מבקבוק עד גיל 3 חודשים אכל חלב אם שאוב בלבד ועתה אוכל אנפמיל AR.
לפני כשבוע החל לישון לילה מלא, לפני זה היה מתעורר ב :3:00 בלילה כדי לאכול ועכשיו ישן מ 23:00 שזו ארוחת החלום שלו עד 6-7 בבוקר.
הבעיה היא שבעצם הוא אוכל ארוחה אחת פחות ולמרות זה לא מגדיל את נפח הארוחות שלו לאורך היום.
בהתחלה לא חששתי מזה, אבל עכשיו ככל שעובר הזמן אני שמה לב שהוא אוכל כ 100- 120 מ"ל פחות ליממה וזה קצת מדאיג אותי. זאת, במיוחד לאור העובדה שיש לו ריפלוקס ולקח לנו זמן מה לעלות על זה אז נושא המיעוט בכמויות האוכל אצלו מדאיג אותי במיוחד.
ושאלה נוספת בנושא אחר:
הקטנצ'יק אוכל אנפמיל בהמצלת רופא. מאז שהוא אוכל אנפמיל באמת אין צעקות של כאבים אחרי האוכל. הבעיה היא שהאנפמיל עושה לו עצירות מאוד קשה. עד כה אני מצליחה להתגבר עליה כי יש לי כמות יפה של חלב אם קפוא במקפיא ואני נותנת לו כ- 50 מ"ל ביום וזה עוזר לו.
אבל החלב במקפיא הולך ונגמר, וכבר אין לי חלב בחזה כי לא שאבתי זמן מה (ניסיתי גם ולא יצא כלום).
השאלה היא איך אני יכולה לעזור לקטנצ'יק?
באותו ההקשר, אני רוצה להתחיל טעימות. האם ניתן להרוג שתי ציפורים במכה אחת והתחיל טעימות מירק כמו סלק שאולי גם יעזור עם העצירות?
סליחה על האורך, ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל - מקפיצה
ג07/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - תגובה
איילת בר07/08/2011שלום ג,
כדי שאוכל להשיב על שאלתך אני צריכה לדעת כמה תמ"ל שותה ביממה, כמה שוקל בנך.
וכמה יציאות יש לו ביום וכמה מהם קשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - פרטים
ג07/08/2011שלום איילת ותודה על התגובה,
אז ככה:
שוקל 6 ק"ג.
הוא אוכל כ- 700 מ"ל ליממה, אם אני מקפידה (תיכף מגיע הפירוט), ואם אני לא מקפידה - אוכל 600.
לגבי היציאה -
אם אני מפשירה חלב שאוב - אז עושה קקי מיד אחרי שאוכל מנת חלב שאוב, גם אם אני משלימה עם תמ"ל.
אם אין חלב שאוב - עושה קקי פעם ב3 ימים - מתאמץ מאוד לעשות, יש מלא פוקים, וממש צועק כשעושה.במהלך האכילה ממש מתקפל ומנסה ליצור לחץ על הבטן. יוצאים ממש גושים (ולא משחה). סליחה על הפירוט הרב.
אוכל כל 3 שעות, חוץ מבערב שאני מקצרת את הזמנים לשעתיים על מנת לא לפספס עוד ארוחה.
שעות אכילה שלו:
07:00 - כ 80 מ"ל
10:00 - בדרך כלל 30 חלב שאוב ועוד כ 100 תמ"ל
13:00 - 100 תמ"ל
16:00 תמ"ל 100
ואז כדי לעייף אותו אנחנו עושים טיול בחוץ
18:00 - תמ"ל 100
ואז הוא נשאר ער עד האמבטיה.
20:00 אמבטיה עם אבא
20:30 100 ולישון.
23:00 100 (אוכל מתוך שינה וחוזר לישון צ'יק צ'ק)
פעם היה אוכל גם ב 03:00 בלילה, אבל עכשיו כאמור הפסיק להתעורר ולבקש ולא מוכן בשום אופן להגדיל את נפח הארוחות. אילולא היה מגדיל נפח ארוחה, נראה לי שגם הייתי מוותרת על ארוחות ה- 23:00.
אגב, אם אני לא מקפידה, אחרי ארוחת 16:00 אוכל רק ב- 19:00, ואז אחרי האמבטיה אוכל אולי 30 - כי כבר לא רעב והולך לישון.
איך ניתן לעזור לו להגדיל נפח ארוחה ואיך ניתן להקל על היציאות שלו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - פרטים - תגובה
איילת בר07/08/2011שלום ג,
לפי מה שאת מתארת בנך לא דורש כמות נוספת של אוכל ואין אפשרות להאכיל אותו בכוח.
יחד עם זאת לפי משקלו רצוי שיצרוך יותר קלוריות.
כדי לעלות לו את כמות הקלוריות ממליצה להוסיף כפית שקדיה לתמ"ל. רצוי לערבב את המים עם השקדיה בבלנדר עד שנוצר חלב שקדים ואח"כ להוסיף את התמ"ל.
לגבי העצירות כדאי לפנות לרופא ולספר לו על המצב יש סיכוי שיחליף את התמ"ל.
עושה רושם כי בנך לא מקבל טוב את התמ"ל ויכול להיות שזו תגובה אלרגית.
אולי כדאי לבדוק את האפשרות לחלב צמחי.
במידה שאינך מעוניינת להחליף את התמ"ל ולנסות פורמולה אחרת תוכלי להוסיף חיידקים טובים לארוחה.
במקביל לתת לו מיץ פירות טבעי כדוגמת ענבים, שזיפים (לא מיובשים) תפוזים.
עגבניה מגוררת עם מעט שמן זית.
מומלץ לשתות מים במצבים אלו אך במצב שבו אנו רוצים שיאכל יותר יש חשש שיבוא על חשבון האוכל. תנסי לתת מעט מיים ולראות אם עוזר לעצירות 20 cc בערך.
עיסוי בטן עם כיוון השעון מסביב לטבור.
חשוב מאוד שלא יסבול מעצירות לאורך זמן כדי שלא ימנע מלעשות את צרכיו בהמשך עקב כאבים שחש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - שאלות הבהרה
ג08/08/2011תודה רבה איילת,
מס' שאלות הבהרה:
1. מאיפה קונים את השקדיה?
2. עגבניה מגורדת עם שמן זית - כמה ואיך לתת לו? בבקבוק?
3. מיץ טבעי - הכוונה שאני סחוט על ידי? איך סוחטים שזיפים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - שאלות הבהרה - תגובה
איילת בר08/08/2011תשובות:
1. ניתן לרכוש בכל בית טבע.
2. חצי עגבנייה מגוררת עם חצי כפית שמן זית ולתת לו בכפית.
3. מיץ תפוזים סחוט לתת בכפית.
בכוון שעדיים לא התחלת בטעימות כדאי לתת כל מוצר לבד.
תתחילי עם עגבנייה ללא השמן ותראי איך מגיב לעגבנייה.
4. מיצי פירות ניתן להכין במכונת מיצים קשים אם אין ברשותך ניתן לרכוש מיצים מוכנים
בבית טבע ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל 100% פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)