האם לתינוקת בת 5 חודשים מותר לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לתינוקת בת 5 חודשים מותר לאכול
    שירה
    10/08/2011

כל הירקות כולל סלק .
    האם זה לא עלול להזיק לה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לתינוקת בת 5 חודשים מותר לאכול - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/08/2011

שלום שירה,

מותר לה לטעום מכל הירקות, אבל ממש מעט - כמובן שאני ממליצה לבשל ולתת אותם רכים.

אני ממליצה שתחכי לגיל חצי שנה כדי שמערכת העיכול שלה תיהיה בשלה יותר לעיכול מזון מוצק.

ובאופן כללי, מומלץ לשים לב מה ביתך דורשת ורוצה, ולפעול גם בהתאם לכך.

אשמח לעזור ולענות על כל שאלה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתינוקת בת 5 חודשים מותר לאכול - תגובה

יעל משיח ארזי
    10/08/2011

שירה שלום,
    האם כבר התחלת לחשוף את ביתך למזון מוצק ? ירקות כמו אספרגוס, סלק, שעועית ירוקה חצילים בצל ותירס מומלץ להוסיף בשלב מאוחר יותר כחודש חודשיים לאחר שהתחלת לחשוף לירקות הראשונים ( גזר/ קישוא / דלעת / בטטה / אבוקדו
    ההמלצה היא סביב גיל 7 חודשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי לפני כחודש לתת לה דלורית,תפו

שירה
    11/08/2011

תפוח אדמה ,גזר וכעת גזר סלק .
    היא ילדה שנולדה במשקל נמוך-2.3 ק"ג ועכשיו היא באחוזן הגבוה של המשקל.
    היא יונקת (המון) וממש דורשת מזון .
    יש לציין גם אני ,אמי וסבתי לוקות במשקל עודף ובגובה נמוך (יחסית) ,ולילדה יש את אותו מבנה גוף ,נמוכה (יחסית) ובמשקל גבוה .
    האם יש סיבה לחשוש מבעיה רפואית???
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי לפני כחודש לתת לה דלורית,תפו - תגובה

יעל משיח ארזי
    11/08/2011

שירה שלום,
    לא כל כך הבנתי את השאלה? בעיות רפואיות כתוצאה מעודף המשקל?
    היא אומנם קטנה , אך חשוב לייצר אווירה כמה שיותר בריאה בבית ולא מלחיצה סביב אוכל, להקנות הרגלי אכילה בריאים, ארוחות מזינות ודוגמא אישית וכמובן בהמשל גם פעילות גופנית.
    תקני אותי אם לא הבנתי נכון את שאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת שלא הסברתי את עצמי

שירה
    12/08/2011

השאלות שלי הן :
    האם כתוצאה מאכילה של כל סוגי הירקות (לא טעימה ,ממש אכילה של מנה ) עלול להיגרם נזק ?(המלצות משרד הבריאות משתנות בנושא זה כל הזמן )
    וחשוב לציין שמדובר פה על תינוקת שהתחילה בגיל 5 חודשים .
    האם הקיבה לא מוכנה לזה ??
    והאם הדרישה לאוכל ,והעלייה במשקל (ממשקל מתחת לממוצע למשקל של העשירון העליון) האם זה עלול להיות מסוכן ?עלול להצביע על בעיה מטבולית ??
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת שלא הסברתי את עצמי - תגובה

יעל משיח ארזי
    12/08/2011

החשיפה למוצקים צריכה להיות איטית והדרגתית, לגבי העליה במשקל של ביתך יש לבדוק מגמה האם עשתה תיקון וממשיכה על אחוזון גבוה או שנמצאת כל הזמן במגמה של עליה אם כן הייתי ממליצה ללכת לדיאטנית ולבדוק כיצד ניתן לסדר את הארוחות טוב יותר. בשלב זה עדיין מרבית המזון הוא תמ"ל ואו הנקה ורק 2-3 ארוחות טעימות של 2-3 כפות רסק פרי/ ירק / הודו/ עוף / שילובים
    אין צורך להציע יותר מזה
    לגבי בעייה מטבולית קשה לי להאמין שמדובר בזה אך אם את דואגת הציגי את הנושא מול רופא הילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו