מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לעזרהאודה13/08/2011
שלום רב,
בני בן כמעט תשעה חודשים, אני עדיין מניקה והוא אוכל אוכל מוצק אבל על היניקה הוא לא מוותר.
בזמן האחרון שמתי לב לעובדה שכשהוא יונק הוא נורא עצבני, כאילו שלא יוצא לו חלב, או אולי זה לא מספיק.
חשוב לי לציין שהוא לא אוהב מוצץ ומוצץ אצבע (אגודל).
אני לא יודעת מה לעשות....
ניסיתי לתת לו תוספת (מטרנה/סימילק) בבקבוק אבל הוא דוחה אותו, הדבר היחיד שהוא מסכים זה לנשוך אותו ואז הוא מתעצבן.
בעבר כבר ניסיתי לתת לו חלב שאוב בבקבוק אבל הוא סרב, רשמתי אותו לגן בספטמבר הקרוב בכדי שאוכל לחזור לעבודה ואני ממש חסרת אונים, כי זה לא נראה אפשרי.
בנוסף בעלי גם הציף אותי ברגשות אשם שזה שהוא לא מסכים לבקבוק זה אשמתי כי התעקשתי להניק עד עכשיו...
בני הבכור היה עם מוצץ וינק עד גיל שנה ובנוסף גם אכל מבקבוק, אבל לא כך עם התינוק הנוכחי.
אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא פתרון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/08/2011שלום אודה,
אם לאחר שהוא מפסיק לינוק הוא רגוע סימן ששבע. אין סיבה שהחלב לא יספיק לו. הגוף מייצר כמות לפי דרישת התינוק. ככל שיונק כך הגוף מייצר עבורו. כמובן חשוב שתבצעי בדיקות דם ותשלימי חסרים תזונתיים במידה ויש ובנוסף חשוב שתאכלי בריא ומאוזן עבור ייצור מספק של חלב.
החלב שלך הוא המזון הכי טוב עבור בנך ואיני ממליצה לשלב לו תחליף חלב.
כאשר יהיה בגן אני ממליצה להרגיל למזון מוצק + מנת חלב צמחי כמו שיבולת שועל שקדים או אורז מלא. וכשמגיע הביתה להמשיך להניק. ההיתעקשות שלך להנקה היא דבר נכון מאד.
כדי להרגיל אותו לבקבוק את צריכה לצאת מהבית לכמה שעות ולתת למי ששומר עליו לתת לו את החלב ואם יהיה רעב לא תיהיה לו ברירה לאט לאט לשתות. אני ממליצה לתת כשאת איננה רק חלב צמחי כמו שציינתי ולא תחליף חלב.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)