מגוון שאלות תודה רבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגוון שאלות תודה רבה
    שלי
    13/08/2011

שלום רב,
    יש לי מספר שאלות לגבי התזונה שאשמח לקבל עליהן תשובות, תודה רבה מראש!
    ביתי בת 10 וחצי חודשים, לפני כחודש התחלנו לתת לה גם ארוחת צהריים מוצקה ( בנוסף לבוקר של פירות- בננה+ אגס+ ענבים+ שקדיה- קבוע),
    עד עתה הכנתי לה מעין תבשיל קבוע עם שינויים קלים ורציתי לוודא שזה בסדר וכן לקבל אולי הצעות נוספות לירקות/ תפריט אחר על מנת לגוון את המזון ולהעשיר בויטמנים ומינרלים ואחרים חשובים-
    1. האם זה בסדר ארוחת הפירות שפירטתי לעיל? ( לאפרסק הלבן היא אלרגית ולכן את יתר הנקטרינות/ שזיף לא הצעתי בכלל)
    2. מה הכוונה שאתן כותבות כאן בפורום שיבולת שועל שקדים? לדייסת שיבולת שועל עם שקדיה? ואורז מלא? וכן מה זה פסטת תינוקות?
    3. התבשיל של הצהריים- אני מכינה אחת ליומיים - זה בסדר נכון? לא נהרס המזון במקרר? וכן אני מבשלת ולא מאדה ( אין לי סיר אידוי) - זה בסדר? כי קראתי שבצורת אידוי הויטמנים יותר נשמרים בירקות מאשר בבישול- עד כמה זה נכון?
    4. התבשיל הינו- מטגנת קלות בצל עד להשחמה בשמן קנולה, מוסיפה עגבניות טריות שריסקתי, מוסיפה ירקות חתוכים- קישוא, גזר, דלורית, מוסיפה זן אחד של פחמימות- תפו"א/ אורז/ פתיתים/ שיבולת שועל ( זה מה שעשיתי עד עתה אוסיף לה גם קינואה/ עדשים כתומים/ בורגול), וקציצות של הודו נקבה טחון ומים ומעט מלח - מרתיחה הכל עד לבישול ואז על אש נמוכה כ-10 דק' ומוכן- צורת ההכנה בסדר? וכן נאמר לי ע"י חברה כי אני עושה טעות שאני מבשלת עם עגבניה כי אני פוגעת ביתר התבשיל מבחינת החומציות של העגבניה- זה נכון? אני יודעת שעגבניה עשירה בויטמין c - זה נכון גם בבישול או נהרס בבישול? אני מוסיפה עגבניה לטעם- מעין רוטב וגם לגרום ליציאה ( כי ביתי סובלת מעצירויות)
    5. כנפיים של עוף- ההורים שלי אמרו לי כי פעם ההנחיה היתה לתת הרבה כנפיים לתינוקות וזה מה שעשו איתי כי זה בשר שמן ורך- זה נכון? ההמלצה היא לתת? ( אני לא נתתי למעט הודו נקבה )
    6. בשר ההודו נקבה- הבשר מעט יבש גם בבישול שתיארתי ( הקציצה עצמה) מה אפשר לעשות אולי להוסיף משהו לקציצה על מנת לרכך אותה- כי לעתים ביתי נחנקת קצת- כלומר משתעלת כי זה לא עובר חלק ( היא יודעת ללעוס)- אני משתדלת להוסיף לה בכפית גם ירק כמו קישוא שיוסיף נוזלים
    7. תזונת ביתי היום הינה- ביום- חלב אם, ארוחת פירות( מה שפירטתי), ארוחת צהריים ( הבישול שפירטתי), ובייבי ביס - אחד ביום ולפעמים עוגיה מלוחה ( של מבוגרים- יודעת שלא הכי מומלץ אבל אם אנחנו אוכלים היא מאוד רוצה גם)- האם זה בסדר לגילה? מספיק מבחינה קלורית וויטמנים?
    8.מה ההמלצות להוספת סוגי מזונות? ( חשוב לי לציין גם כי אני מניקה ואני לא רוצה לגרום לגמילה מוקדמת כלומר מעוניינת לשלב מוצקים אבל לא ל"העמיס" על ביתי בשלב זה יותר מוצקים ושלא תינק במקום )
    תודה רבה רבה רבה, סליחה על עומס השאלות, פשוט זמן רב שרציתי לשאול ולא הספקתי והצטברו לי המון שאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגוון שאלות תודה רבה

הוספת תגובה

• מגוון שאלות תודה רבה - תגובה

איילת בר
    13/08/2011

שלום שלי,
    אשתדל לענות לך על כל השאלות.
    1. את ארוחת הבוקר ניתן לגוון עם אבוקדו או ממרח אגוזי מלך, גרעיני דלעת טחונים במקום שקדיה. רצוי גם לגוון בפירות כמו תפוח, מלון.
    2. ישנם תחליפים צמחיים לחלב. חלב אורז מלא - זהו חלב שניתן לרכוש בסופר ומכינים אותו מאורז ומים מכיל פחמימות ומועשרים בסידן ברזל וויטמיני B .
    חלב שקדים - חלב שעשוי משקדים טחונים עשיר בשומנים טבעיים אך אין בו כולסטרול.
    חלב שיבולת שועל - מכינים אותו משיבולת שועל ומים.
    כהשלמה להנקה זהו תחליף מצויין לחלב.ורצוי לגוון משום שבכל חלב צמחי ערכים אחרים.
    - ניתן להכין ארוחה ולשמור במקרר יומיים. חשוב לגוון בסוגי המרק ואין צורך לתת כל יום בשר. רצוי לגוון ביום עוף להודו. אכן כנפי העוף רכים יותר ומתאימים לתינוק.
    ניתן להכין מרק עם עוף או הודו ומרק אחר עם קטניות מונבטות ואורז או גריסי פנינה או בורגול או כל דגן אחר - דגנים וקטיונית משלימים זה את זה ויוצרים חלבון מלא.
    - לשאלתך על עגבניה- ויטמין C אכן נהרס בחום ממליצה לך לבשל את האוכל ולהוסיף עגבניה מגוררת טריה עם מעט שמן זית לאחר שהמזון מוכן. כך השמן לא נהרס וגם העגבניה.
    -לבשר הודו נקבה ניתן להוסיף כף טחינה גולמית , בצל מגורר וקישוא כדי לרכך אותו.
    כדאי לוותר על המלח ואם כבר את שמה מלח השתמשי במלח ים אטלנטי.

לגבי ההנקה אין לך מה לחשוש תניקי אותה בוקר, ערב ובין הארוחות. בגיל זה לעיתים התינוק דורש השלמה אחרי ארוחת הבוקר או הצריים. תזרמי עם התינוקת שלך ותאפשרי לה לאכול לפי דרישתה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך-

שרונה
    14/08/2011

איילת היי,
    תודה רבה על המענה המהיר והמלא- את עוזרת לי המון!
    יש לי כמה דברים לא ברורים-
    - לגבי גרעיני הדלעת- קונים טחון או שיש ממרח קיים או שאני מכינה בבית? כלומר טוחנת בבית?
    - לגבי תחליפי החלב והנקה- קודם כל שכחתי לציין שאני עובדת ולא נמצאת עם ביתי מהבוקר עד אחה"צ ומשאירה חלב שאוב. החשש שלי עלה מאחר ושבוע שעבר לדוגמא יומיים היא אכלה רק 2 ארוחות מוצקים ביום ( כלומר בבוקר פירות- בשעה 11 נניח, בצהריים את התבשיל שתיארתי קודם) וזהו היתה ממש שבעה עד השעה 6 וחצי - 7 בערב שממש הייתה רעבה וינקה ממני. בגלל זה שאלתי אותך, כלומר היא לא רצתה לשתות כהשלמה או בין לבין את חלב האם. כמובן שזה לא קבוע ומשתנה מיום ליום, כמו אצלנו המבוגרים. ( היא אכלה 15 כפיות קטנות של תינוק - את הבשר והירקות ושבעה ממש עד השעה רבע ל-7 בערב).
    עכשיו לגבי התחליפי חלב אני לא מבינה- את ממליצה לי להתחיל לתת לה - זה עדיף מחלב אם? אני חשבתי שאין יותר טוב מחלב אם ( במיוחד לפחות עד גיל שנה) מה שגם אני ממש עושה מאמצים גדולים כדי לשאוב בעבודה שיהיה למהלך היום כתוספת וחשבתי להוסיף לה את החלב הצמחי שכתבת לי כאשר היא תהייה בגן ( שזה אוטוטו מה- 1.11.11 ) במידה ולא יהיה לי כבר חלב או כתוספת. מה דעתך?
    - לגבי שיבולת שועל- זה בסדר לבשל בתבשיל נכון?
    - לגבי עוף- התכוונת לכנפיים בלבד או גם לתת חלקים שונים?
    - לגבי הבשר הודו נקבה- התכוונת שאכין את הקציצות עם בצל קצוץ, טחינה גולמית וקישוא חתוך - לעשות מכל זה קציצה ואז לבשל?
    - לגבי תבלינים- מה לעשות? יש דעות לכאן ולכאן ואני לא יודעת מה נכון לעשות- חלק אומרים כדאי הכל כבר מעכשיו כמו לנו וחלק אומרים לא כדאי בכלל ולכן אני שמתי רק מלח, מה את ממליצה?
    - ולגבי המרק של הודו / עוף- לא הבנתי- זה בסדר לבשל הכל יחד עם קטניה+ דגן+ ירקות+ עוף / הודו- נכון? או להפריד בין העוף/ הודו ל- קטניה+ דגן?

תודה רבה רבה רבה על המענה והעזרה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך- - תגובה

איילת בר
    14/08/2011

שלום שלי,
    את גרעיני הדלעת ניתן לרכוש טחונים.
    חלב אם הוא החלב הכי מתאים לתינוקך ורצוי להניק כמה שיותר. כהשלמה ניתן לתת חלב צמחי.
    ניתן ורצוי להעשיר את המזון עם שיבולת שועל.
    לגבי קציצות ההודו - כן.

כדי להיות בטוחה שאת עושה את הדבר הנכון עבור התינוקת שלך,
    ממליצה לך לגשת ליעוץ מקצועי כדי להתאים את התזונה האידיאלית עבורה.

אשמח לעזור,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה איילת!

שלי
    14/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה איילת! - תגובה

איילת בר
    14/08/2011

בשמחה יקירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו