תינוק בן 10 חודשים סרבן אוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 10 חודשים סרבן אוכל
    שרון
    15/08/2011

שלום רב,
    הבן שלי בן 10 חודשים היה אצל מטפלת עד עכשיו ובספטמבר מתחיל גן.
    אצל המטפלת (לפי מה שהיא אומרת) הוא אוכל הכל ובכמויות יפות (פירות,מרק וגם מאכלים מוצקים-קציצות,קוסקוס וכו').לא נראה לי שהיא משקרת כי הוא עולה יפה במשקל.
    בבית הוא לא מוכן לאכול שום דבר פרט לבקבוק. זה הולך ונהיה גרוע יותר כי לפני כמה חודשים הוא אכל בבית פירות וקוואקר וכן דברים נוספים ומפעם לפעם הוא מסרב לאכול יותר דברים. שוב אצל המטפלת אין בעייה כזאת.
    אני די לחוצה. עכשיו הוא יהיה שבועיים וחצי בבית ולא נראה לי שזה בריא שיאכל רק סימילאק. כמו כן אני לא יודעת כיצד יגיב כשייכנס לגן.
    הילד לא מראה סימני מחלה (שיכולים להסביר חוסר תיאבון) או עצבנות יצר וכו' פשוט כשמגישים לו משהו שונה מסימילאק הוא מתחיל לבכות ולהעיף את הכפית.
    יש עצות כיצד להתגבר על זה?
    דרך אגב לעולם לא ינק ובקבוק כיום מחזיק לבד אולם מוכן היה לקבל מכל אחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים סרבן אוכל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    15/08/2011

שלום שרון,

באילו שעות הבן שלך נמצא אצל המטפלת? אולי פשוט הוא לא רעב כשמגיע הביתה?
    בכל אופן, לא כדאי ללחוץ עליו, כי הוא מרגיש הכל ועלול לפתח אנטי מכוון.
    תאכלי לידו מגוון מאכלים, בשולחן יחד ותציעי בעדינות.

חזרי לספר כיצד זה הולך
    אשמח לעזור תמיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן המשך

שרון
    16/08/2011

שלום שוב, כאשר היה אצל המטפלת אכן ניתן היה להניח כי לא רעב אבל העובדה כי לא אכל החלה גם בסופי שבוע כאשר היה איתנו וכן כעת כשהוא בבית זה כבר ממש מדאיג. הילד מוכן להכניס לפה רק סימילאק.
    שוב בעבר בסופי שבוע אכל גם בבית יפה, הוא פתאום החל לסרב.
    האם יש עצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן המשך - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    16/08/2011

לדעתי מה שצריך לעשות זה להרפות ממנו, אל תציעי לו יום שלם לאכול מוצק אלא רק סימילאק כפי שדורש, ולאחר מכן תציעי ממש מעט ואם זה לא עובד תנסי לאכול לידו ולא להציע לו ואולי הוא יבקש. אולי הוא מרגיש את השינוי וזה משפיע עליו.

הכי חשוב אל תלחצי זה בטוח משהו תקופתי. אם לא מדובר בבעיה בריאותית אין סיבה להיבהל. אם עוד שבועיים זה לא משתנה, חיזרי אלי שוב ונראה מה לעשות.

אני זמינה גם בטלפון האישי שלי.
    0542037734

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן המשך

שרון
    17/08/2011

תודה רבה
    ננסה ונראה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה!

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    17/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה מסרב לאכול למעט סימילק

אילנה כץ
    17/09/2011

אני הסבתא ומטפלת בתינוק שהוא בן שנה באופן קבוע
    התינוק לא מוכן לאכול שום אוכל למעט בקבוקי סימילק במשך כל היום
    אפשר לקבל עיצה מה לעשות בנדון והאם זה יכול לפגוע בבריאותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה מסרב לאכול למעט סימילק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    17/09/2011

שלום אילנה כץ,

אני מציעה לך לתת לו לטעום מכל מיני מאכלים שונים וכעבור שעה וחצי מארוחת תחליף החלב. כדי שלא יהיה שבע מידי ולא עצבני מידי בגלל שרעב. לאט לאט יש להחליף את בקבוק החלב בארוחה מלאה של מוצקים. אם הכמות של החלב תפחת בזמנים מסויימים לא תיהיה לו ברירה אלא לאכול מזון מוצק.

לגבי האם זה יכול לפגוע לו בבריאות, מעל גיל שנה איך צורך בתחליף חלב. האוכל המוצק אמור לספק את כל מה שהתינוק זקוק לו ומאד מומלץ כבר לעבור להוריד משמעותית את כמות ארוחות התחליף ביום. אני לא ממליצה להמשיך ככה לאורך זמן. אם כי גיל שנה זה עדיין לא נורא. אני מציעה שתתחילו בשינוי כדי שעוד כמה חודשים הוא יהיה מאחורי זה.

אם תזדקקי לעזרה נוספת תמיד אשמח לעזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו