גמילה מסימילאק - תחליפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מסימילאק - תחליפים
    ניקיטה
    15/08/2011

שלום רב,
    בני בן כמעט שנתיים ושותה 180 מ'ג סימילק בבוקר ו-180 בערב.
    הוא מתחיל לאכול טוב מכל אבות המזון, אז החלטתי להתחיל לקצץ בסימילק.
    מה עדיף לי בתור התחלה - להפסיק חלב בבוקר או בערב ?
    מה אפשר לתת לו במקום זה ?
    תודה רבה מראש,
    ניקיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסימילאק - תחליפים

הוספת תגובה

• גמילה מסימילאק - תחליפים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    15/08/2011

שלום ניקיטה,

אני בעד החלטתך להפסקת תחליף החלב. במקום התחליף שלב ראשון ניתן לתת חלב אורז מלא, חלב שקדים, חלב סויה אורגני, חלב שיבולת שועל - העיקר הוא לגוון בינהם.

תחליפי כהתחלה את הבקבוק שנראה לך שהוא הכי פחות תלותי בו - לי נראה שבבוקר יהיה הכי טוב להחליף כי לפני השינה זה בטח עוזר לו להרדם ועדיף לא לעשות לו שינויים לפני השינה. כאשר יתרגל לטעם של החלב הצמחי תחליפי גם בערב.

באופן כללי אני ממליצה שתתני לו בבוקר ובערב ארוחות מסודרות כי בסך הכל חלב צמחי לא יכול להחליף ארוחה שלמה ומזינה, אלא רק להוות תוספת.

ארוחות בוקר מומלצות: דייסות ביתיות משיבולת שועל, פתיתי כוסמין או אורז מלא, שייק פירות, פירות חתוכים, פרוסת לחם חיטה מלאה עם ירקות ואבוקדו/טחינה.

ערב: ירקות חתוכים, פרוסת לחם עם ממרח חומוס, קציצות ביתיות מירקות וקטניות כמו עדשים, תבשיל ירקות, מוקפצים, פסטה מחיטה מלאה עם רוטב פסטו או עגבניות, מרק עשיר, פוקצ'ה ביתית מקמח מלא עם ירקות, תפוח אדמה - בטטה - חציל בתנור עם טחינה.

חיזרי לספר איך הולך המעבר.
    אשמח לעזור תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו