מהי כמות אוכל מוצק שיש לתת לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהי כמות אוכל מוצק שיש לתת לתינוקת
    ליאת
    15/08/2011

שלום ,
    בתי בת 5.5 חודשים ניזונה ממטרנה אוכלת כל 4 שעות בין 150-180 מ"ל
    אוכל ביום בממוצע 5 ארוחות. בטיפת חלב אמרו לי שהיא צריכה להעלות טיפה במשקל
    היא שוקלת כיום 6 קילו אולי קצת יותר והגובה שלה בבדיקה לפני חודש היה 63 ס"מ היא די גבוהה.
    בכל אופן החל מגיל 4 חודשים התחלתי לתת לה טעימות של פירות וירקות כל יום 2 כפיות לפי המלצת טיפת חלב ובשבוע האחרון התחלתי לשלב לה תערובת של פירות ושל ירקות
    והיא מראה שהיא רוצה יותר מ2 כפיות אז אני נותנת לה . השאלה האם אני יכולה כבר לתת לה באופן קבוע ביום מנה שלמה של פירות ומנה של ירקות במקום תמ"ל אם כן אשמח לקבל פירוט מהי הכמות המומלצת שיש לתת לה במ"ל ,האם כמו כמות התמ"ל? והאם אפשר גם לתת לה טיפה לשתות מים לאחר אכילת המוצקים?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מהי כמות אוכל מוצק שיש לתת לתינוקת - תגובה

יעל משיח ארזי
    15/08/2011

ליאת שלום,
    ההמלצה היא ארוחה אחת של 2 כפות רסק לאחר שבוע שבועיים עוד ארוחה כזאת ולאחר חודש אפשר כבר 3 ארוחות של 2 כפות רסק. כאשר מכיל 7 חודשים ניתן כבר להוסיף גם אורז ודייסות וכן הלאה.
    לאחר ארוחת מוצקים ניתן לתת מים אך בכמות קטנה ולא על חשבון ארוחה. בשלב זה עדיין מרבית התזונה היא תמ"ל ואו הנקה המכילים כמות גדולה של מים כך גם הירקות והפירות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו