עלייה במשקל לתינוק בן 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל לתינוק בן 5 חודשים
    ענבל
    18/08/2011

היי,
    הייתי היום בטיפת חלב עם בני בן ה-5 חודשים ושבוע לשקילה והתפתחות.
    הוא נולד בשבוע 38 במשקל 2.400 מה שמיקם אותו באחוזון ה-5 ומאז ועד היום עלה בהדרגה והגיע למשקל 7.760 באחוזון ה-50 (האורך שלו עלה בהתאמה והיום הוא 66 ס"מ גם באחוזון ה-50 וביחס ביניהם הוא גם באחוזון ה-50).
    הוא סובל מריפלוקס ואוכל אנפמיל מגיל חודש וחצי מה שגרם לו לעצירות ושום דבר טבעי לא ממש עזר...

לפני שבועיים בהתייעצות עם נטורופתית בבית טבע התחלתי לתת לו מעט דייסה בכפית שמורכבת מ 30 מ"ל משקה שיבולת שועל אורגני+ כפית שיבולת שועל טחונה+ חצי כפית נבט חיטה+ כפית ממרח שקדים טהור ולאט לאט העלייתי את הכמות ל-100 מ"ל ואת שאר המרכיבים בהתאמה והוספתי בהדרגה חצי תפוח במקום בקבוק אנפמיל של 210 מ"ל.
    הוא ממש אוהב את זה וגם היציאות שלו השתפרו פלאים ובמקביל אוכל פחות תמ"ל בשתיי הארוחות שאחרי הדייסה כך שהוא אוכל ביום 4 ארוחות שהן בערך 700-750 מ"ל תמ"ל+100מ"ל דייסה עם חצי תפוח בשעות הבוקר המאוחרות (אציין שהבייבי ישן בלילה 12 שעות כבר מגיל חודשיים וגם במהלך היום הוא ישן שעה וחצי בבוקר ובצהריים ו-40 דקות לפני ארוחת הערב...)

כשסיפרתי לאחות בטיפת חלב היא הסתכלה עלי כאילו נחתתי מהירח ואמרה שהיא בחיים לא שמעה על דייסה כזאת ושזה מאוד חריג ואני ממש מבוהלת ומבולבלת... : (

האם עשיתי משהו לא בסדר?
    ייתכן שזה מכיל יותר מידי קלוריות בשבילו?
    כמה הוא אמור לאכול בשלב הזה?

(אציין שגם אני וגם האבא המאושר בעלי מבנה גוף מלא)

תודה על התייחסותכן המהירה
    שיהיה סופ"ש נפלא
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עלייה במשקל לתינוק בן 5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/08/2011

שלום ענבל,

זה שהאחות מטיפת חלב לא שמעה על דייסה כזו לא אומר שהיא לא טובה.
    הדייסה נשמעת מעולה, מאד מזינה!

תוספת המלצה שלי היא לגוון בסוגי הדגנים כלומר: לא לתת כל יום רק שיבולת שועל אלא לגוון יום סולת מחיטה מלאה, יום שיבולת שועל יום פתיתי כוסמין. וכן הלאה....
    וניתן גם לגוון בסוגי החלב: חלב שקדים, חלב אורז מלא וחלב שיבולת שועל.

לגבי הריפלוקס, זה לא דבר טבעי ולדעתי חובה לטפל בזה. ככל שתורידי מהתחליף חלב רב הסיכויים שגם הריפלוקס יעבור. אז ככל שהחודשים יעברו תנסי להוסיף יותר ויותר מזונות מוצקים וכמה שפחות מהתחליף חלב.

אני מאד ממליצה שתיהיי במעקב אצל נטורופתית על מנת להתאים לו באופן אישי תפריט בריאותי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו