מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 9 חודשים , אוכל יותר מידי?חגית22/08/2011
בני בן 9 חודשים שוקל כ 9.5-10 קילו בגובה של כ 78-80 ס"מ אולי קצת פחות.
בעל תאבון בריא מאוד ונראה שלא אומר לא לאוכל גם אם כבר שבע...לכן אני בדרך כלל מפסיקה להאכיל אותו כשאני רואה שהוא מאבד עניין באוכל , למרות שעדיין יפתח את הפה אם אני אציע לו עוד ביס.
רציתי לדעת אם התפריט שלו מאוזן ואולי טיפה מוגזם.
7:00 בבוקר יונק (אבל כבר אין הרבה חלב)
9:00 ארוחת פירות (בין 3/4 ספל לחצי ספל)
12:00 ארוחת צהריים (קציצות עם מחית ירקות ואורז או, מרק ירקות עם עוף וכדומה)
15:30-16:30 בקבוק מטרנה, בדרך ככל שותה 100 מ"ל ולא מסיים (אך דורש איזשהו נשנוש ולכן מקבל את הבקבוק, אני שוקלת להחליף את הבקבוק במעדן חלב , או קרקר חיטה עם גבינה לבנה)
18:30 ארוחת ערב- פשטידת ירקות רק מירקות וקצת גבינה, ללא קמח (פרוסה יפה ) או דייסת קוואקר (3 כפות קוואקר מבושלות במים רתוחים) עם פרי, או מקושקשת עם ירקות מעוכים או פשטידת פסטה
20:00 ציצי ולישון (גם כאן , אני לא בטוחה שיש הרבה חלב בציצי , זה נראה לי יותר ציצי נחמה לפני השינה)
האם התפריט מוגזם? אפשר להוריד משהו?
עלי לציין שהילד די מלא אך לא שמן רופס. יש במה לתפוס ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודשים , אוכל יותר מידי? - תגובה
איילת בר22/08/2011שלום חגית,
אני מציעה לך לתת לו לאכול כמה שמבקש תסמכי עליו. זכית בילד שאוהב להתנסות ולאכול.
ממליצה לך לתת לו מזון איכותי וטבעי. בהמשך להמנע מחטיפים, מעדנים ועוגיות למניהם.
בשעה ארבע לדעתי מנת החלב לא מספיקה כדי להחזיק אותו עד 18:30 ולכן דורש יותר מזון.
לשאלתך על מעדנים ,לא כדאי לתת - מלאים בסוכר. במקום ניתן לתת יוגורט נקי ולהוסיף פרי או מלפפון מגורר.
ניתן לתת כריך עם אבוקדו/טחינה/חומוס /שקדיה. או כל מנת ביניים אחרת.
לגבי החלב שלך מדוע את חושבת שלא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המעודדת
חגית22/08/2011אני חושבת שאין לי מספיק חלב מכיוון שהחזה שלי די מדולדל רוב היום. בערב, לפני שהוא הולך לישון אני מרגישה את החלב , אבל במהלך הלילה ובבוקר כשהוא מתעורר אין לי כמעט כלום, החזה מדולדל ואני רואה שהוא יונק ובקושי בולע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המעודדת - תגובה
איילת בר22/08/2011שמחה לעזור,
הגוף מייצר חלב לפי דרישת התינוק. חשוב שתרגישי בטוחה בעצמך שיש לך חלב לתת לו ולא תהיה בתחושה שאין לך מספיק חלב.
תינוקך אוכל יפה מוצקים וההנקה היא השלמה מצויינת.
היניקה בלילה עוזרת לתינוק להרדם והוא לא ממש זקוק לה כארוחה מלאה במיוחד אחרי שאוכל ארוחת מוצקים בערב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)