האם הוא אוכל מספיק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הוא אוכל מספיק?
    ענבל
    24/08/2011

שלום, יש לי תינוק בן שנה ו-4 מתוקן (נולד פג בשבוע 27). רציתי לדעת האם התפריט שלו מספק ומזין:
    בוקר- מטרנה + דייסת אורז בבקבוק- 180 סיסי
    ביניים- חצי לחמנייה מחיטה מלאה עם 3 כפות טחינה+ 2 כפיות סילאן
    צהריים- 2 קציצות, חתיכת בטטה, חתיכת קישוא, חתיחכת גזר+ 5 כפות פתיתים/ אורז/ ספגטי
    לפני שנת הצהריים- 150 סיסי מטרנה+דייסת אורז
    אחרי השינה- פרי מרוסק או שני פירות מרוסקים (בננה ותפוח למשל)
    ערב- מרק מרוסק עם כל הירקות- לפעמים גם עם פתיתים/ אורז בתוכו+ ביצה קשה מרוסקת בתוכו.
    לילה- 150-200 סיסי מטרנה+דייסת אורז.
    אשמח לדעת האם הוא אוכל תזונה מספקת.
    תודה,
    ענבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הוא אוכל מספיק?

הוספת תגובה

• האם הוא אוכל מספיק? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/08/2011

שלום ענבל,

מעל גיל שנה אין צורך הכרחי בתוספת תחליף חלב. לדעתי עדיף להוריד את זה ולהחליף במזון אמיתי ובריא ואתן לך דוגמאות:

בבוקר במקום תחליף החלב והדייסה הקנויה כדאי להכין דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה ואם הוא רוצה בקבוק מהרגל ניתן לתת חלב חלב משקדים או משיבולת שועל או חלב אורז מלא.

הנה ההמלצות הנוספות שלי:

ניתן לגוון את סוגי הממרחים בלחמניה: טחינה משקדיים מלאים, חומוס, או אבוקדו.

כדאי להציע גם ירקות טריים חתוכים לצד הלחמניה.

לגבי הצהריים כדאי להעדיף דגנים מלאים על פני הפתיתים והספגטי (דרך אגב יש פתיתים וספגטי גם מקמח מלא וניתן לשלב בתפריט ללא בעיה.
    אלא שכדאי להעדיף דגנים מלאים כמו גרגרי חיטה או בורגול, אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן, גריסים, גריסי פנינה, דוחן וכו'... + קטניות כמו עדשים, אפונה, שעועית, גרגרי חומוס וכמובן להקפיד שיהיו מספיק מבושלים ורכים.

לגבי ההמשך: אין בעיה עם הפירות - מאד מומלץ לגוון בסוגי הפירות גם מבחינה תזונתית וגם כדי שיכיר טעמים נוספים.

לגבי תחליף החלב כאמור לדעתי שווה להתחיל להוריד כמויות.

דבר נוסף שהיני ממליצה מאד זה להוסיף טיפות B12 פעמים בשבוע. חסר בויטמין זה מאד נפוץ וכמו שמומלץ לתת כתיגבור ברזל וויטמין D אני ממליצה גם על ויטמין B12. כמות שכזו לא יכולה ליצור עודף אלא רק לעזור.

לגבי המשקל: אם הוא בעל תאבון אני לא רואה בעיה. ואם תורידי בכמויות התחליף החלב כמובן שיגדיל באופן טבעי את המזון המוצק.

בקשה אחת לי אלייך: אנא תגיבי להודעה הזו על ידי לחיצה על "הוספת תגובה" ולא כהודעה חדשה.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו