מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוכה אחרי הארוחהמעיין27/08/2011
שלום רב,
בני בן שנה , בבוקר בין 6 ל- 7 אוכל 180תמ"ל מטרנה+ דייסה, בין 9 ל-10 אוכל ארוחת פירות הכוללת תפוח אגס ובננה + ביסקוויטים וטחינה, בין 12 ל- 1 אוכל ארוחת צהריים שכל יום משתנה, בין 3 ל- 4 אוכל 2 מעדני גבינה ובשבע בערב אוכל חביתה עם עגבניה וגבינה + 180 תמ"ל + דייסה כשהולך לישון ב 7וחצי.
נראה לי כי הארוחות שלו די מסודרות , למרות שאת ארוחת הצהריים לא תמיד אוכל מלא, לפעמים הוא אוכל רק קציצה אחת או רק 4-5 כפות מהארוחה, אולם את שאר הארוחות אוכל מלא ויפה בעיקר את הפירות והמעדנים ואפילו בוכה שכנגמר כאילו הוא רוצה עוד ולא שבע. השאלה שלי מה כדאי לעשות האם להגדיל לו את המנות? להוסיף עוד פרי לארוחת בוקר? להוסיף עוד מעדן למרות ש - 2 נראה לי המון? להגדיל לו את התמ"ל ? או להוסיף לו עוד איזשהי ארוחה ואיזה?
אשמח לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוכה אחרי הארוחה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין27/08/2011שלום מעיין,
תראי לא ציינת כמה בנך שוקל, אך לפי התפריט שכתבת נראה שבנך אוכל די הרבה אפילו יותר מידי לטעמי.
מגיל שנה אין צורך הכרחי לשלב תחליף חלב בתפריט, אולי בבוקר כדאי לתת לו במקום תחליף חלב מנת דייסה ביתית או רק פירות טריים/ יבשים קצוצים לקטן + טחינה מידי פעם. ואם ירצה את הבקבוק מתוך הרגל תשלבי לו חלב הצמחי כמו חלב שיבולת שועל, חלב שקדים או אורז מלא.
.
במהלך היום תציעי לו גם ירקות טריים, ירקות מבושלים את אלו לא ראיתי בתפריט אולי זה במרק בכל מקרה חשוב להקפיד על זה.
מה עם דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, גרגרי חיטה, כוסמת, דוחן וכן הלאה?
אני מציעה שתשלבי אותם גם במרק.
עוד שינויים שאני ממליצה עליהם:
1. לגוון את סוגי הדייסות בבוקר כך שלא תיהיה כל יום אותה הדייסה ולהעדיף דייסה ביתית מוכנה מדגנים מלאים (על פני האיסטנט הקנוי) אופציות: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, אורז מלא, סולת מלאה וכן הלאה...
2.להוריד את הביסקוויטים מהפירות, הקמח הלבן לא נותן שום ערך בריאותי, ויש בהם סוכר. את הטחינה כדאי לגוון בסוגי שונים של טחינה פעם שומשום מלא פעם משקדים מלאים טחונים.
3. את מעדני הגבינה אני ממליצה להחליף בפירות או דייסה אם לא נתת בבוקר. מעדני הגבינה גם מכילים הרבה סוכר מלבד זה שאיני ממליצה על מוצרי חלב כלל.
4. אין צורך לתת כל יום חביתה, להיפך, כדאי לגוון בסוגי החלבונים. את יכולה לעשות חומוס, או מרק שעועית, להקפיץ נודלס עם טופו, או אפונה, לעשות ספגטי מקמח מלא עם רוטב עגבניות ואפונה, או מרק עדשים, או מג'דרה וירקות. הכי חשוב זה הגיוון.
והעיקר תיהיי קשובה לבנך, איני יודעת מדוע הוא בוכה, אולי באמת הוא רעב, או הורגל לאכול הרבה, בכל מקרה שימי לב ותנסי את השינויים שהמלצתי.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)