מרק עוף- הקפאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרק עוף- הקפאה
    דנה
    30/08/2011

שלום רב
    אני אמא לתאומות בנות 9 חודשים כרונולוגי, 7 חודשים מתוקן. הבנות אוכלות את כל סוגי הירקות והפירות. בהתחלה הייתי מאדה בסלסילת אידוי ירקות ופירות (מלבד תפוח אדמה אבוקדו ובננה) ומקפיאה. כאשר ניסיתי להוסיף הודו נקבה, הבנות סירבו בתוקף לאכול. את נתח ההודו בישלתי במים וטחנתי עם הירקות שהופשרו.
    הגעתי למסקנה שזה חסר טעם והחלטתי לבשל את ההודו כמרק עם כל סוגי הירקות. אחת הבנות אוכלת בתאבון, השניה מתחילה לעשות פרצופים אחרי 60 סי סי בערך.

מכיוון שאני כל היום לבד עם הבנות, אינני פנויה להכין מרק פעם ביומיים --שלושה. אני מעדיפה להכין שני סירים גדולים ולהקפיא במנות. אני מקפיאה את המרק כמו שהוא מחולק למנות וטוחנת לאחר הפשרה
    שאלותי הן:
    1) האם זה רלוונטי אם אני טוחנת לפני ההקפאה או אחרי? (כלומר האם אני יכולה לטחון מרק טרי ולהקפיא?)
    2)האם יש הבדל משמעותי בין מרק מופשר לטרי , האם עצם ההקפאה פוגע בתכונות המזינות של הירק והעוף?
    3)האם זה בסדר להקפיא תפוח אדמה כחלק מהמרק?

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על הדרך הטובה ביותר לתת לבנותיי אוכל מזין ובעל ויטמינים טבעיים של ירקות ועוף, וזאת בהתחשב בעובדה שאני לבד עם תאומות כל היום.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרק עוף- הקפאה

הוספת תגובה

• מרק עוף- הקפאה - תגובה

איילת בר
    02/09/2011

שלום דנה,
    המזון הכי בריא הוא מזון טרי והכי אידיאלי הוא לתת לילדות שלך מזון טרי מידי יום.
    יחד עם זאת את מתארת מצב בו אין לך יכולת להכין מרק פעמיים בשבוע ומעדיפה להקפיא.

ניתן להקפיא את המזון אך רצוי לא לחמם אותו שוב בטמפרטורה גבוהה מידי.
    תחממי את המרק בקערת מים חמים ולא במיקרו כי גם המיקרו פוגע באיכות המזון.

ממליצה לך לתת להן מרק טרי באותו יום שאת מכינה ולהשאיר עוד מנה למחר במקרר.
    את שאר המזון תקפיאי במנות טחונות מוכנות לאכילה כך שתפשירי כל פעם מנה.
    זיכרי כי מזון שהופשר לא ניתן להקפיא שוב.

לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו