מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לגבי תזונת תינוקת בת 5 חורינת04/09/2011
שלום יש לי תינוקת מתוקה בת 5 חודשים היא כרגע ניזונה
7:00- הנקה 20 דקות לפני עבודה
9/10:00- סימילאק 180 מ"ל
12/13:00- מרק ירקות או פירות תכונים
15:00 או מתי שדורשת- סימילאק 180 מ"ל
לאחר מכן שאני חוזרת רק הנקה עד בערך 21:00 שהולכת לישון עד 7:00 בבוקר.
כמה שאלות ברשותכן:
1. היא מסיימת את ה 180 מ"ל בכייף ולפעמים אפילו ממשיכה קצת למצוץ אני מחליפה לה למוצץ והיא לא בוכה או משהו כזה ושקטה למשך 3 שעות (אבל תמיד מסיימת את הבקבוק).כיום שוקלת 6.300 האם לעלות לה את כמות הסימילאק ל 240 או שבגילה מספיק לה 180?
2. אמרו לי שאני צריכה להוסיף לה למנת הסימילאק כפית של דיסת קרונפלור או אורז של מטרנה המתאימות מגיל 4 חודשים. האם רצוי להוסיף??? יש שם ערכים שהיא צריכה?? או שזה רק לתינוקות שלא שבעים מהאוכל וקמים בלילה כי היא לא קמה לי בלילה טפו טפו.
3. מאיזה גיל אני יכולה להוסיף לה עוף ובשר למרק?? ואיזה חלקים של העוף והבשר הכי טובים לתינוקות?
סליחה על העומס שאלות פשוט לא ממש יודעת מה לעשות. תודה רבה לכן אתן עוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי תזונת תינוקת בת 5 חו - תגובה
יעל משיח ארזי05/09/2011רינת שלום,
קודם כל הייתי מציעה לך בהדרגה להוסיף עוד ארוחה של טעימות אחה"צ ואחרי חודש של טעימות אפילו ארוחה נוספת , על מנת שתתרגל למוצקים ולטעמים השונים.
לגבי שאלותייך,
אם בסוף ה180 מוצצת מוצץ בהנאה סביר להניח שלא רעבה כי אחרת הייתה יורקת את המוצץ ומצפה לעוד אוכל, אבל את יכולה לנסות לתת לה פעם אחת 240 סביר להניח שלא מיד תסיים את כל הכמות אבל אולי תעלה ל200 CC ובהדרגה ל240 CC.
לגבי תוספת הקורנפלור מיותר לעיתים מוסיפים לתינוקות שמרבים לפלוט או עם בעייה של רפלוקס.
לגבי תוספת החלבון ממליצה יותר על הודו מכיל יותר ברזל מעוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד שאלה ברשותך
דקלה07/09/2011היא בת 5 חודשים לא מוקדם מידי ל 2 ארוחות מוצקים ביום??? חשבתי להוסיף לה בגיל 6 חודשים את ארוחת המוצקים השניה כך שתאכל גם פירות וגם מרק באותו יום.
שאני יוסיף לה את הארוחה השניה כדי לעשות זאת ארוחה אחרי ארוחה או שעדיף לתת תמ"ל בין ארוחת הפירות לבין המרק?
לגבי תוספות לסימילאק אמרת שאין צורך להוסיף לה קורונפלור, האם יש דייסה או תוסף אחר שאני כן צריכה להוסיף לה לתמ"ל או שמספיק רק התמ"ל? ואם כן באיזה גיל להוסיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד שאלה ברשותך - תגובה
יעל משיח ארזי07/09/2011דקלה שלום
ארוחות טעימות לא מחליפות ארוחות אלא באות בנוסף לתמ"ל /הנקה שהייתה עד עכשיו. בערך אחרי שבועיים של נסיונות עם ארוחת טעימות אחת אפשר ורצוי להוסיף עוד ארוחת טעימות כזאת (מדובר ב2 כפות של רסק סה"כ) וכמובן שבסוף ארוחת הטעימות מציעים כרגיל את מנת התמ"ל הנקה כבעבר. אחרי חודש נוסיף ארוחת שלישית.
לגבי הדייסות ניתן לתת כעוד סוג של טעימות על ידי ערבוב שלהן עם תמ"ל או חלב אם.אך חכי עם הדייסות אולי לגיל 6-7 חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)