תחליף לחלב אם שאינו תמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לחלב אם שאינו תמ"ל
    גלית
    05/09/2011

בני בן עשרה חודשים, יונק ואוכל מזון מוצק מכל הסוגים, למעט מוצרי חלב שהפסקנו לתת לו לאחרונה על דעת עצמנו בעקבות חשד שאולי הם הגורם לנזלת חוזרת ונשנית, שנראתה כנזלת אלרגית.
    אני רוצה להפסיק בהדרגה את ההנקה (כרגע יונק בבוקר, אחה"צ אחרי המעון, בערב לפני השינה ופעם-פעמיים בלילה), ולא רוצה לתת תחליף חלב סויה במקום החלבי.
    בעצם אין לי שום רעיון מה יכול להחליף את חלב האם, ונראה לי שבגילו הוא מן הסתם צריך לפחות 2 מנות ביום של חלב או שווה ערך לחלב, לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לחלב אם שאינו תמ"ל

הוספת תגובה

• תחליף לחלב אם שאינו תמ"ל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    05/09/2011

שלום גלית,

אני ממליצה לך להמתין עם הפסקת החלב. אני מסכימה איתך שבנך זקוק לחלב עדיין ואם את לא מעוניינת לתת תחליף חלב אז אין ברירה להמשיך להניק. אני בעד הנקה אני חושבת שזה המזון הנכון ביותר עבור התינוק.

אני ממליצה לרב להניק אפילו מעל גיל שנתיים אך אם את מרגישה שאינך רוצה עוד המינימום לדעתי הוא לסחוב את זה עד גיל שנה - שנה וחצי.

בסך הכל, לא מדובר על כמות רבה של הנקות במשך היום. לגבי הלילה אם זה מאד מציק לך, אולי שווה לברר את העיניין לגבי השעות הללו.

אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מוצרי חלב

גלית
    06/09/2011

תודה רבה, נטלי.
    האם באמת יכול להיות קשר בין מוצרי חלב לנזלת (לא אצל כולם מן הסתם)?
    האם יש דרך לבדוק את זה מלבד הפסקת מתן מוצרי חלב? ואם זו הדרך- אז לכמה זמן והאם כדאי לנסות שוב מוצרי חלב בהמשך?
    עבר בערך חודש מאז התחלתי להקפיד על זה (גם לפני כן לא נתתי עדיין ממש גבינות או יוגורט בכפית או משהו, רק פה ושם שכבה דקה בלחם, בתוך פשטידות וכאלה), והוא מנוזל הרבה פחות אבל לא נקי לחלוטין, ותכף יתחילו וירוסי המעון והחורף וכבר יהיה קשה לדעת מאיפה מגיעה הנזלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מוצרי חלב - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

בשמחה.

מוצרי החלב לא מהווים מקור חיוני לאף מרכיב תזונתי. כל מה שיש בחלב ניתן להשיג גם במזונות אחרים ואפילו מקורות טובים יותר. כך שאיני רואה את הסיבה לחזור אליהם בהמשך. חלב מן החי הוא מאד אלרגני לגוף האנושי כי אינו מותאם לו אלא לעגל ולכן הגיוני מאד שגורם לו לנזלת. לא ניתן לבדוק את זה בצורה אחרת, הורדה מהתפריט היא הדרך הנכונה ביותר לעשות את זה.

אני בעד, אל תחששי.
    ואם את מעוניינת במידע נוסף על מוצרי חלב את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולקרוא גם ספרים בנושא: לדוגמה "שוטי החלב" של דוקטור אריה אבני בהוצאת פוקוס.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו