סדר יום לתינוקת בת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה
    שירי
    07/09/2011

שלום,
    בתי בת חצי שנה, והשבוע התחילה להיות עם המטפלת ורציתי להתייעץ בנוגע לסדר יום:
    7:00 מתעוררת- הנקה
    9:00-9:30 בערך 80 מ"ל פירות (שילובים שונים של: שזיף, בננה, אגס, תפוח, מלון, ענבים, אפרסק )
    11:00-11:30-בקבוק שאוב של 160 או שילוב של נוטראמיגן עם שאוב (אלרגית לחלב פרה)
    12:30-13:00- מנת ירקות בערך 130 מ"ל (שילובים של בטטה, גזר, דלעת, קישואים, סלק תפוח אדמה ועוף).
    15:00-15:30-בקבוק של נוטרמיגן עם שאוב 160 מ"ל (לא תמיד תלוי מתי אני חוזרת ואז אני מניקה אותה.)
    19:15- הנקה.
    עוד הנקה אחת באמצע הלילה לרוב אחרי 8 שעות.
    1. האם נשמע לך שהיא אוכלת בסדר? היא עושה3-4 פעמים קקי ביום ושוקלת 7 קילו (בזמן האחרון הקקי היה ירוק, ממה זה והאם זה לא הרבה מידי?)
    2. איך אפשר להוריד את ההנקה בלילה?האם תוספת אוכל ביום תעזור?

תודה שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

היי שירי,

חסר בתפריט דגנים מלאים: שיבולת שועל, אורז מלא,קינואה, דוחן, סולת מלאה, ניתן להכין דייסה או לערבב בירקות של הצהריים.
    לאט לאט ניתן ואף רצוי גם להוסיף קטניות: עדשים מכל הצבעים: צהובות, אדומות, ירוקות, שחורת, חומוס טחון לממרח, אפונה, שעועית רכה וכן הלאה...

לגבי המשקל והיציאות נשמע תקין לגמריי כולל הצבע. למעשה זו היא הכמות היציאות הנכונה והטובה ביותר שמראה על בריאות תקינה, גם למבוגרים.

לגבי ההנקה בלילה, אני מבינה שזה קשה, אך כנראה שביתך עדיין זקוקה לזה ולכן לא הייתי נוגעת כרגע. אני מניחה שלאט לאט היא תדרוש פחות, ואם לא אז אפשר לשקול להפסיק אבל בשלב מאוחר יותר.

לדעתי בנוגע גם לתחליף החלב, אני לא רואה סיבה ל"העשיר" את התזונה בו, חלב אם מספק את כל צורכיי התינוק גם עד גיל חצי שנה ללא צורך בתוספות. כמובן אם יש מספיק חלב אם שאוב. אם אין זו בעיה...

לאחר גיל שנה ניתן להחליף מנת חלב אם אחת ביום לחלב צמחי כמו שקדים או שיבולת שועל ואף להוריד לגמריי את תחליף החלב מהתפריט.

כשתגיעי לשלב הזה חיזרי ואתן לך המלצות מה ואיך לעשות

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה

שירי
    07/09/2011

הי נטלי,

תודה רבה על התגובה המהירה.
    יש לי מספר שאלות נוספות:
    1. האם הכמויות של המוצקים מספיקות?
    2. הם ניתן להוסיף למשל שיבולת שועל לפירות בבוקר? (לבתי הגדולה הוספתי).
    3. האם ניתן להוסיף טחינה או שקדיה לתפריט גם למשל בפירות של הבוקר?
    4. מתי אפשר לתת לה ביצה קשה?

לגבי הנוטרמיגן אני משלבת עם החלב אם בגלל הטעם... אני שואבת בעבודה רק פעם אחת ולפעמים זה לא מספיק.

תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

הכמויות בסדר גמור. המדד הכי טוב זה המשקל, והמשקל תקין.

ניתן להוסיף שיבולת שועל, וניתן להוסיף טחינה משקדים ושומשום מלאים לפירות וגם למרקים. (עדיף לא לחמם את הטחינה אלא להוסיף בצמוד לאכילה).

ביצה קשה ניתן לתת לקראת גיל 10-12 חודשים. הכמות המומלצת בעיני היא לא יותר מ2-3 ביצים בשבוע. גם פה אין הכרח - אני רואה בקטניות מקור יותר איכותי לחלבונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו