טיפול בתת משקל בתיינוקת בת 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמפתיה

רותי
    09/09/2011

איית יקרה,
    כמה מרגש לחזות ולזכות באמפתיה ובמשוב מקצועי וכל כך אנושי לפני שבת ארוכה
    שהייתה יכולה להפוך להרבה יותר מדאיגה.
    אני באמת אסירת תודה
    ומלאת הערכה
    מברכת גם אותך
    בשבת טובה
    (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפתיה - תגובה

איילת בר
    10/09/2011

שלום רותי,
    תודה על המילים המרגשות, שמחה לשמוע שהוקל לכם.
    המשך שבת מקסימה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתת משקל בתיינוקת בת 9 חודשים
    רותי
    09/09/2011

נכדתי בת ה-9 חודשים עברה אתמול בדיקת התפתחות בטיפת חלב, הרופאה התלהבה מהתפתחותה המוטורית, הוקגניטיבית וציינה את התפתחותה. היא עברה את שלבי ההתפתחות מזחילה , להליכה על שש, ישיבה, עמידה וצעידה בלול לאורכו ולרחבו לצלילי מוסיקה בשמחה. בתי, אמא שלה איתה בבית, יש ביניהם קשר נהדר. הילדה ניזונה מהנקה, והחלו להיגלות קשיים עם המעבר להאכלת כפית. לפני חודש היא עוד היתה באחוזון ה25% מבחינת משקלה, בבדיקה הנוכחית מסתבר שעלתה רק 50 גר', והרופאה ציינה שהתינוקת בתת משקל..היא אוכלת כמות מסויימת של אוכל, ואח"כ מעווצת שפתיים בתונעה של : מספיק ודי! בתי מנסה לגוון בסודי מאכלוים כפי הממומלץ בטיפת חלב. אף הוסיפה טחינה גולמית ושמן למזון , אך כנראה באין השפעה על המשקל זה לא עבד. אמנם היא קבעה תור לרופא, וקיבלה המלצה ללכת לטיפול אצל דיאטנית לתינוקות . אבל בניותי סבתא בראשונה ובהיעדר ידע מוחלט על מצב כזה אצל תינוקות, אני מודאגת ואני מבקשת הצעות על פי שיליכם , ואופנים שיאפשרו לי להרגיע את בתי ובעלה , ואת עצמי...

הוספת תגובה

• טיפול בתת משקל בתיינוקת בת 9 חודשים - תגובה

איילת בר
    09/09/2011

שלום רותי,
    מבינה את הלחץ שאת נמצאת בו אשתדל לתת לךמענה לשאלתך אך הדבר הנכון במקרה הזה הוא לקבל יעוץ פרטני.
    המטפל צריך להכיר את הנפשות הפועלות כדי לתת מענה.

לפי איך שאת מתארת הילדה חיונית ומתפתחת יפה ולכן הייתי מורידה את סף הדאגה.
    מה גם שהיא יונקת שזה יתרון גדול בהחלט!

רגע לפני שאת נפגשת עם יועצ/ת:
    צריך לאפשר לה חשיפה גדולה יותר למרקמי מזון:
    יכול להיות שהיא לא אוהבת מזון טחון, תנסי לתת לה מזון מרוסק במזלג או ביסים קטנים ורכים על מגש האוכל.
    בגילה ניתן לתת את המזון ביד וכך להגדיל את אפשרויות ההזנה.
    תוכלי למרוח לחם עם ממרח שקדים טהור ולתת לה ביד.
    תאכלו לידה כך הסקרנות תגרום לה לרצות לטעום מהאוכל שלכם

בכל מקרה ממליצה בחום לגשת ליעוץ תזונתי לקבל גם הדרכה הורית וגם תפריט נכון לאם המניקה. יש סיכוי שהיא תצטרך לקבל תוספי תזונה.

שבת שלום,
    ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה לך, איילת

רותי
    09/09/2011

מודה לך מאד איילת, על מהירות התגובה על סף השבת.
    שבת מבורכת גם לך
    מכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה לך, איילת - תגובה

איילת בר
    09/09/2011

בשמחה!
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו