בן 11 חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 חודש
    שאלה
    10/09/2011

שלום
    בני בן 11 חודש נכנס עתה לגן,עולה יפה במשקל אך יש לי בעיות עם מוצקים איתו הוא אינו מוכן לטעופ אפילו סוגר את הפה חזק רוצה רק חלב הוא אוכל כעת 3 בקבקוקים של 180 לאחר כמה כפיות שבכוח אני מנסה שיאכל ומעדן שהוא אוהב אחהצ ולפעמים במבה שאוהב גם
    איך אני יכולה לגרום לו שיאכל מוצקים בלי בעיות?"
    כמה בקבוקים צריך לאכול בגיל הזה?
    בגן אומרים שהוא גם לא מוכן לאכול אוכל מוצק ממש עושה בעיות
    גם בשינה יש לי המון קשיים איתו רק בלילה הוא יושן במיטתו במשך היום אצלי בעגלה למשל שעה כל היום (פ]עם היה יושן יותר) ובגן יושן שעתיים כל היום האם בסדר?
    בלילה נרדם בסביבות 7 וחצי עד 6 וחצי בערך לא רצוף
    נראה כשמתעורר עייף ....
    אשמח לתשובות
    וסליחה על האורך
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודש

הוספת תגובה

• בן 11 חודש - תגובה

איילת בר
    11/09/2011

שלום אמא,
    ישנם תינוקות שהמעבר למוצק לא הולך כמו שאנו מצפים וצריך לבדוק מדוע הוא לא מוכן לאכול מוצקים.
    אני יכולה לתת לך טיפים כלליים על איך לעודד אותו לאכול אך נראה כי דברים נוספים כמו שעות שינה עולים על הפרק .
    ממליצה לך לגשת לייעוץ פרטני כדי לקבל מענה מקצעי - לדעתי הדרכה הורית על ידי מטפל בתזונה יכולה לפתוח את הבעיה.

כמה טיפים שעשויים לעזור:
    - בגיל זה ניתן לתת לילד לאכול באופן עצמאי, להושיב אותו על כיסא תינוק ולהניח לו על המגש חתיכות קטנות ורכות של מזון.
    - ניתן לתת לו דייסה בכפית - שהוא מחזיק כפית ביד אחת ואת מאכילה אותו כמו
    במקביל משחק.
    - לספר על המזון שהוא כמו משחק לדוגמא - אפונה - כדורים קטנים, כוסמת נראה כמו
    אגוזים פיצים וכד'.

לגבי כמות החלב - כל עוד עולה במשקל ומתפתח תתני לו על פי דרישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו