מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאנונימית12/09/2011
שלום,
אני אמא לתינוקת בת שנה. היא שוקלת 9.3 קילו.
בדרך כלל יש לה תאבון סביר, למרות שהיא לא אכלנית גדולה.
היא מסרבת לאכול המון דברים ומשאירה אותי מיואשת לגמרי. אני מנסה להמציא מאכלים ולהיות יצירתית.
בעבר היו תקופות שהיא סירבה לאכול/איבדה את התאבון לגמרי בעקבות מחלה או לתקופה לפני מחלה, אבל אח"כ התאבון חזר.
עכשיו כבר בערך שבוע וחצי ששוב אין לה תאבון או חשק לאכול אוכל מוצק בכלל, אבל היא כן מסכימה לקחת בקבוק.
היינו אצל רופא ועשינו בדיקות דם. הכל נראה תקין. אולי יוצאת לה שן, אבל לא נראה שהיא סובלת מזה בכלל. יש לה מצב רוח מצויין והיא משחקת כרגיל.
אני מוצאת את עצמי רודפת אחרי עם אוכל, מנסה איכשהו להכניס לה משהו לפה. ברוב המקרים היא מסרבת או אם במקרה פתחה את הפה והצלחתי להכניס לה משהו, היא מנסה להוציא את זה מהפה בכוח עם הידיים ומתחילה לעשות קולות של הקאה עד שאני מוציאה לה את זה מהפה.
אני לא מבינה מה זה הדבר הזה. אני לגמרי מיואשת ולא יודעת מה לעשות.
הפתרון הקל הוא פשוט לתת לה בקבוק.
הפתרון השני הוא פשוט לחכות ולא לתת לה אוכל בכלל עד שתהיה מאוד רעבה. ניסיתי את זה, אבל היא עדיין מסרבת לאוכל מוצק ורוצה בקבוק.
האם יכול להיות שמשהו מפריע לה? זה יכול להיות בגלל שיניים?
האם יכול להיות שזה פינוק?
אני זקוקה להמלצה מה לעשות ואיך להתנהג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל משיח ארזי13/09/2011טלי שלום,
במצבים כאלה הכי חשוב זה לא להילחץ ובטח לא להתייאש
חשוב לספק לביתך אווירה נינוחה ודוגמא אישית סביב האוכל. ילדים מרגישים את הלחץ שאנו מקרינים ולפעמים מנצלים אותו כדי לקבל עוד תשומת לב. מציעה לך לאכול איתה ביחד, יותר ארוחות משפחתיות. סיכוי גדול יותר שתרצה לאכול אם גם את אוכלת.
כל מה שציינת אפשרי, זאת תקופה של שינויים, תחילת גן, יכול להיות גם סוג של פינוק אבל אסור להתייאש
תהיי סבלנית והמצב ישתפר
אבל המשיכי לתת מוצקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך
אנונימית13/09/2011האם זה קריטי לחנך תינוקת בת שנה שאוכלים רק ליד שולחן?
לרוב אנחנו מאכילים את התינוקת ליד השולחן בכיסא שלה, אבל מהר מאוד נמאס לה לשבת שם והיא מבקשת לצאת. לרוב היא עדיין לא סיימה לאכול ואני ממשיכה להאכיל אותה בישיבה על הריצפה כשהיא זוחלת סביבי או ליד הצעצועים שלה. לעיתים קרובות היא ממשיכה לאכול עוד כמות יפה, שהייתה נמנעת אם הייתי מתעקשת שתאכל רק ליד השולחן.
אני יכולה אולי קצת למשוך את הישיבה שלה ליד השולחן רק אם עושים לה הצגות ושרים לה שירים, בקיצור הכל כדי שלא תשתעמם.
האם אני מעבירה כאן מסר לא נכון בכך שמוותרת לה בנושא הזה?
מה ההתנהגות הנכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)