תפריט לתינוקת בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לתינוקת בת 8 חודשים
    דנה
    14/09/2011

שלום
    אודה לכן על עזרה בתוספות אפשריות לתפריט לתינוקת בת 8 וחצי חודשים שעדיין
    לא הגיעה ל- 8 ק"ג. בטיפת חלב אמרו להוסיף 180 דייסה ביום. היא מסרבת לשתות מטרנה/סימילק בלי ועם דייסות למיניהן. קניתי מספר סוגים וערבבתי עם מטרנה/סימילק.
    בכל פעם שהדייסה לא טעימה לה היא רוצה רק הנקה.
    התפריט היום הוא:
    5:00 הנקה
    8:00 הנקה
    10:00 פירות - אגס, תפוח, אבוקדו, בננה, טחינה
    12:30 מרק: בשר הודו נקבה, תפוח אדמה, גזר, בטטה,שמן זית, קישוא
    לפעמים מוסיפה למרק כף אטריות במקום תפוח האדמה
    (וזאת בהמלצת טיפת חלב ששניהם זה מוגזם)

*אוכלת 2 ביסקויטים אצבעות של מטרנה כל יום.האם זה יותר מידי סוכר?

משעות אחה"צ עד למחרת - רק הנקה כי היא מסרבת לשתות דייסות. הכנתי לה גם פסטה טחונה בנפרד כארוחת ערב וכן פירה טחון בבלנדר והיא לא אוהבת. לא אוהבת גם פסטה לתינוקות של מטרנה.
    החל מ- 15:30 אחה"צ היא למעשה רעבה. לעיתים אני מכינה כמות מרק גדולה
    יותר ונותנת לה מרק גם ב- 19:00. לעיתים אני נותנת לה גרבר שלב 2 בבוקר ועוד אחד בערב. כמה גרבר פירות מותר לתת בגיל זה?
    בטיפת חלב אמרו להמתין עוד שבועיים עד שתתחיל לאכול מוצרי חלב
    ואז תעלה במשקל.

האם מותר להוסיף למרק אפונה עדינה של סנפרוסט? אם כן איזו כמות
    כדי שלא יהיו לה כאבי בטן? אני עדיין לא מוסיפה עדשים כי בעבר נגרמו לי
    כאבי בטן עזים מעדשים כתומים.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• נראה שהתפריט מאוזן

רות
    14/09/2011

את בהחלט יכולה לתת 2 אצבעות מטרנה ו- 2 גרברים, הייתי מוסיפה אפונה ועדשים למרק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוקת בת 8 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/09/2011

שלום דנה,

המשקל של ביתך לא צריך להטריד אותך. אם היא שוקלת 7 + אז זה סביר לגמריי.

לגבי ארוחת הבוקר: אני ממליצה לך לגוון בסוגי הפירות. ולא לתת כל יום טחינה משומשום מלא. עדיף לגוון את הטחינות. יש טחינה משקדים, טחינה מגרעיני חמניה וכך הלאה... כי כשחוזרים כל יום על אותו סוג חלבון יש סיכון להיתפתחות אלרגיה.

ולגבי המרק: אני מאד ממליצה לך להוסיף דגנים מלאים וקטניות: קינואה, כוסמת, אורז מלא, דוחן, אפונה (אפשר קפוא), עדשים (אני לא חושבת שכאבי הבטן החד פעמים שהיו לך מצידקים להימנע מהן לתמיד), שעועית לבנה, כמובן שהכל יהיה רך רך וטחון היטב.

כמו כן, אני מאד ממליצה שתגווני בסוגי הירקות. את יכולה להוסיף גם בצל, ודלעת, כרובית, ברוקולי, עגבניות ועוד...

לגבי האטריות לדעתי מיותר, במיוחד אם הן מקמח לבן. תפוחי אדמה הם טובים ואין סיבה לפחד מהם. לגבי הבשר: אני ממליצה לא לתת כל יום. 3 פעמים בשבוע בהחלט מספיק ובשאר דגנים וקטניות.

לגבי הבסיקוויטים זה לא מהותי, אך אני מעדיפה להמליץ לוותר עליהם ולתת מקמח מלא. יש לקנות בבתי טבע.

לגבי גרבר - לדעתי מיותר לתת. מדובר על מזון לא טרי ולא איכותי. אם את רוצה לתת מחית עדיף להכין בבית יותר זול, יותר בריא ויותר טעים.

ודבר אחרון לגבי מוצרי חלב פרה, גישתי היא להימנע ממוצרי חלב. הם לא מותאמים לנו מבחינה תזונתית (אלא לעגל) ויכולים לגרום להרבה בעיות בריאותיות כמו אלרגיות ובעיות של מערכת העיכול.

אני מאד ממליצה לך להמשיך להניק מכיוון שזו התזונה האידיאלית עבור ביתך. אל תנסי לתת תחליף חלב, אני ממש נגד זה כל עוד את יכולה להמשיך להניק.

אל תנסי להעלות אותה בכח במשקל, אין צורך. הגישה היום היא לראות תינוקות שמנים היא מוטעת בעיני, כל תינוק אוכל לפי היכולת שלו ומתפתח בקצב שלו. כל עוד היא חיונית ולא בתת משקל אין מה לדאוג.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו