מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 7 חודשים אכילת בקבוקסאלי14/09/2011
ברצוני לדעת כמה צריך לשתות בקבוקים וכמות תמ"ל ביום תינוק בן 7 חודשים
האם זה קשור למשקל התינוק, כי תינוקי שוקל כיום 11,800 וגובהו73
ורופאת הילדים אמרה שהעקומה שלו עלתה ושצריך להוריד לו ל3 בקבוקים ביום
האם נכון הדבר ?והאם אני צריכה לדאוג לגבי המשקל שלו
יש לציין שתינוקי נולד 4,400 אז מינסתם הוא צריך לעלות ולא לרדת ולתינוקת לא עושים דיאטה, בגדול אני לא מודאגת כי הוא מקבל פירות וירקות טחונים , אשמח באם תנקתי בכמות הבקבוקים ביום וכמה תמ"ל צריך תינוקי תודה ויום טוב
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 חודשים אכילת בקבוק - תגובה
יעל משיח ארזי14/09/2011סאלי שלום
כמה מוצקים אוכל היום בנך?
מתי התחלת לתת את המוצקים? איזה חלק מהאוכל תופס המוצק ואיזה התמ"ל ?
לאחר התשובות אוכל לנסות לענות לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל מוצקים וגם בקבוק כמובן
סאלי15/09/2011בני אוכל מוצקים מגיל חמישה חודשים בהתחלה טעימות והמשכנו ממש אוכל קציצות בשר תפוחי אדמה אורז כמובן מעוך
בבוקר בקבוק תמ"ל 180
בצהרים ארוחת צהריים בשרית עוף עם ירקות (האמתי שהפסקתי רק היום עם האוכל המרוסק בבלנדר)
ולקרת הערב אוכל בקבוק 180
ולפעמים יוצא לו לאכול גם בקבוק יותר מאוחר שוב 180
אשמח באם תתקני אותי או תסבירי לי מה קורה איתו ואיך צריך לנהוג עם הבקבוקים והמוצקים
יש לציין שהוא נולד 4.400 וכיום שוקל 11.800 בגובה 72 בלי עין הרע
תודה מקרב לב והמון אהבה יום מקסים
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל מוצקים וגם בקבוק כמובן - תגובה
יעל משיח ארזי15/09/2011סאלי שלום
המטרה היא להתקדם לאט לאט על מנת להחליף את התמ"ל במוצקים, היות ואתם כבר חודשיים בטעימות ניתן כבר לעבור לארוחת טעימות שלישית אחה"צ.
חשוב שההתקדמות תהיה איטית אפילו אם בנך מתלהב מהאוכל המוצק, אני הייתי מציעה ללכת עם הילד ולהציע לו את הבקבוק לאחר בטעימות , בשלב זה עדיין אמור בעיקר להיות ניזון מחלב אם /תמ"ל. גם כך שיתחיל לזחול ישרוף הרבה מאוד אנרגיה כך שאני לא רואה בעייה במשקלו.
מצד אחד לא להאביס ולבדוק אולי לפעמים זקוק רק למים אך גם לא למנוע אוכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שאלה בין טעימות לאוכל מוצק
סאלי15/09/2011שלום לך קודם כל לא ידעתי שאני אמורה להמשיך בטעימות כי בטיפת חלב אומרים את יכולה לתת לו קציצות בשר תפוחי אדמה ביצה טונה משגעים אותנו שם
אשמח באם תעשי לי סדר מהבקבוק של הבוקר שהוא מתעורר בשעה שש ,ועד לשינה
אני צריכה ממש מאין טבלה כזאת שאני יוכל לחשב את הזמנים ,לפחות אני יודעת שכל ארבע שעות הוא אמור לאכול
ודרך אגב הרגעת אותי מאוד בטיפת חלב מסתכלים על עקומה ומלחיצים אותך שחבל על הזמן הרופאת ילדים אמרה שצריך לרדת לשלושה בקבוקים מה היא השתגעה גם ככה בקושי הם אוכלים ,ולמרות שהיא אומרת שהסימילאק והמטרנה משמינים בכללותם
אני עובדת עצות ,באמת אבל פשוט ככה,אבל לשמחתי שאני אמא רגועה ולא נלחצת
למשל הוא קם היום בלילה בשעה 2 ואני עולה על הבעיה שאנו נותנים לו בקבוק בכמות תמ"ל 180 ונראה לי שצריך לתת 240 שיהיה שבע האם אני צודקת
סאלי תודה ויום טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שאלה בין טעימות לאוכל מוצק - תגובה
יעל משיח ארזי15/09/2011סאלי שלום
בשלב זה את כבר עוברת מטעימות לארוחות שאולי אפילו יכולות כבר להחליף את התמ"ל למשל ארוחת הצהריים וזה בסדר, חשוב היה לי להדגיש כי ההתקדמות במוצקים צריכה להיות הדרגתית ומתונה גם אם בנך מראה עיניין
לגבי כמות התמ"ל על פי משקלו (כתוב על אריזת התמ"ל) למיטב זכרוני אכן אפשר כבר לתת 240 מ"ל נסי ובדקי.
לגבי יום לדוגמא:
התעוררות: תמ"ל
בוקר: מנת פירות ואו דגנים: בננה ואבוקדו / דייסת סולת / תפוח אפוי +תמרים
צהריים: מנת ירק+ עוף/הודו (מה שאת נותנת)
ביניים (לפני או אחרי השינה): תמ"ל
ערב: מנת ירק : סלק/גזר ושומר/ גזר ומשמישים/ דלעת ותפוח אפוי ...
שנת לילה: תמ"ל
בגיל 8 חודשים תוכלי להוסיף גם את הצהוב של הביצה וקטניות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נקרא בגיל 7 חודשים טעימות
סאלי15/09/2011כשאת אומרת אפשר לעבור לטעימות למה את מתכוונת בדיוק,כי אני יודעת שטעימות אלו ממש כמה כפיות קטנות ,אין לי מושג בזה
למשל היום את ארוחות הביניים צהריים כמו שאת מכנה אותה,הבאתי לו צלוחית מרק ירקות טחונים מנה בכמות ממש יפה,ועדין היה רעב מאוד,אז רצתי להכין לו השלמה 180 תמ"ל בבקבוק
מה את אומרת על זה נהגתי נכון או שטעיתי בהבנה
תודה ויום טוב לך סשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נקרא בגיל 7 חודשים טעימות - תגובה
יעל משיח ארזי15/09/2011שוב שלום
טעימות הכוונה לשלב שלפני שהכמות הופכת לארוחה. ואז אכן מדובר בכ-2 כפות בצהריים בנך אוכל כבר ממש ארוחה. נסי לחכות קצת עם הבקבוק של התמ"ל נסי לתת מים ומאוחר יותר את הבקבוק כמו שראית בתפריט לדוגמא יש כ-3 בקבוקי תמ"ל ביום ולפי דעתי תני לו כמות של 240 (4 כפיות) והשאר הארוחות מוצקים. למעשה למה שאת נותנת היום להוסיף עוד ארוחה של ירק ואו פרי בערב לפני הבקבוק שאותו תתני לפני השינה
מצד אחד לא צריך לעשות לו דיאטה אך מצד שני לא להאביס אותו, לפעמים יש נטייה לתינוקות שאוכלים מבקבוק לאכול כל כמות שיקבלו גם אם היו יכולים להסתפק בפחות ולכן נסי לתת גם מים נסי להרגיע לתת מוצץ ולראות אם אכן מדובר ברעב או אולי ברצון למצוץ (אני מדברת על התמ"ל שבא מיד אחרי ארוחת הצהריים של העוף והירקות
הכי חשוב לא להילחץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה מזה טעימות
סאלי16/09/2011ברור אני לא נלחצת אבל לפעמים עובדת עצות כי טעימות אני מבינה מה זה,אבל בטיפת חלב מלחיצים אותנו,שוב אתמול 2 בלילה התעורר נראה לי בגלל השיניים לא ישן כמעט בלילה ,התעוררנו ניסינו לתת מים כמה פעמים וזה לא צלח ,ברגע שהבאנו תמ"ל הוא נרגע
איך את מסבירה את המצב הזה ,אולי בגלל שהרגלנו אותו כשהוא מתעורר אחרי המים מקבל תמל"ל יש לתינוק שלנו מנגנון מצויין
יום טוב והמון תודה
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה מזה טעימות - תגובה
יעל משיח ארזי16/09/2011היי סאלי
מה שאת יכולה לעשות זה לנסות ולדלל את התמ"ל "המרגיע של הלילה כך שיתרגל יותר למים ופחות לאוכל וכך בהדרגה תוכלי לנסות להוריד את ארוחת הלילה הזו
בסוף כמובן הכל עובר :)
בהצלחה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמהול את התמ"ל במיים אורמים שאסור
סאלי16/09/2011דרך אגב הייתי עושה את למהול את התמ"ל,והתייעצתי עם רופאת הילדים בטיפת חלב ואמרה לי שבפרוש אסור לעסות זאת שזה הורס את הכליות אין לי מושג למה אמרה זאת
היא גם אמרה שאף פעם אי אפשר לשים חצי כפית תמיד כפית שלמה ושהכל צריך להיות מדוד לפי הקופסאה של הסימליאק
פעם היא שמעה שמישהי נותנת 1/2 והיא אמרה לה איך את עושה את זה,ווהיא ענתה אני פשוט מודדת לבד חצי ואת החצי השני מחזירה לקופסאה
אז אין לי מושג אם מותר ולדעתי מותר כי עשיתי את זה גם עם ביתי בת ה5 כיום
תודה ייום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילל סימילאק אסור
סאלי16/09/2011בהקשר למהילה של הפורמולה במים ,וכתוב על אריזת הסימילאק בפרוש שאסור לדלל ואסור להעמיס פורמולה רק לפי הכמות הנדרשת וכפית מדוייקת ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)