יעוץ לגבי תבלון מרק, וכמויות אוכל.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לגבי תבלון מרק, וכמויות אוכל.
    דיקלה
    21/09/2011

שלום,
    אני אמא לתינוקת בת חמישה וחצי חודשים שכבר אוכלת ארוחה אחת שלמה של מוצקים מרק או פירות לחילופין. בוקר וערב אני מניקה ושאר היום אוכלת מטרנה 180 מ"ל
    יש לי 2 שאלות

1- אמא שלי מטפלת לי בילדה ואתמול רק הבנתי שהיא שמה לה מלח במרק, כמה הדבר נורא?? ואיך מתבלים מרק לתינוק האם זה בסדר לשים מלח או שעדיף תבלינים אחרים? אשמח לדעת כי כבר אין לי מושג מה נכון לעשות? (כרגע ביקשתי ממנה לתת לה רק מטרנה היום)

2. לגבי כמויות האוכל שלה היא אוכלת מנה של 180 מ"ל מטרנה ואציין שלרוב מסיימת בכייף ללא שום בעיה ורעבה כעבור 3 שעות לכל המאוחר ואי אפשר למשוך לה יותר זמן. ניראה לי שאני צריכה להגדיל לה את הכמות. השאלה שלי היא האם להכין לה 240 מ"ל מטרנה או להכין לה 180 מ"ל מטרנה ולהוסיף לה דייסה לתוך המטרנה? במשקל היא במצב טוב ועולה יפה כך שאין צורך לנפח סתם. מה יותר נכון תזונתית לעשות???

אציין שישנה לילה שלם ללא שם בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי עוד שאלי קטנה

דיקלה
    21/09/2011

בגילה (חמישה וחצי חודשים) כל כמה זמן היא צריכה לאכול 3 או 4 שעות?

ברור שהכל תלוי בתינוק עצמו אבל מה הכי טוב, לאיזה מצב להגיע של כל 3 שעות או כל 4 שעות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי עוד שאלי קטנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    21/09/2011

דקלה שלום
    אין בעייה עם תבלינים וגם עם מלח, העניין הוא שלא מומלץ להרגיל מגיל צעיר לאכול מזונות מלוחים כמו שלא כדאי להרגיל לאכול מזונות עם הרבה סוכר.
    מלח נמצא בכמויות גדולות מאוד במזון ולכן במזונות בהם ניתן לא להוסיף מומלץ. לא נעשה נזק אך כדאי מעכשיו להפחית.
    לגבי השאר ממליצה בהדרגה להוסיף ארוחות של טעימות בנוסף לארוחה האחת שאוכלת כך שבהדרגה יהפכו לארוחות שיחליפו את המטרנה. כמו כן מרווחים של בין 3-4 שעות לחלוטין נורמאליים אין בכך בעיה בעיקר אם עולה יפה במשקל.
    לגבי כמות המטרנה מצויין על האריזה מאיזה משקל מומלץ לעבור ל240 סיסי וגם אז לא תסיים בבת אחת את כל הכמות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה 2 שאלות נוספות

קרן
    22/09/2011

תודה רבה על התשובה.
    כפי שציינתי היא מסיימת מטרנה 180 מ"ל בכייף, אני לא יודעת מה לעשות
    השאלה שלי היא:
    1- האם לעלות לה את המנת המטרה ל 240 או שפשוט להוסיף לה את האחת הדייסות של מטרנה? מה עדיף בהתחשב בגילה (5.5 חודשים) יותר תמ"ל או להוסיף דייסה?

2- אם מומלץ להוסיף דייסה אז איזה דייסות עדיף מבחינת ערך תזונתי? (אפשר גם דייסות שמותרות מחצי שנה, עוד שבועיים אני כבר יכולה לתת לה במידה ותמליצי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה 2 שאלות נוספות - תגובה

יעל משיח ארזי
    22/09/2011

קרן שלום
    העליה בכמות התמ"ל היא על פי המשקל שלה. על האריזה כתוב מתי לעבור ל240 מ"ל למיטב זכרוני מעל 6 ק"ג את יכולה להתחיל לתת 240 סיסי . אין צורך להעשיר בדייסה
    בהמשך תוכלי לתת דייסה כארוחת בוקר למשל ואפשר להשתמש בשיבולת שועל כדגן בריא אך מומלץ מגיל 7 חודשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך יעל!!

קרן
    22/09/2011

את עוזרת מאוד כי כל היום משגעים אותי להתחיל להוסיף לה קרונפלור ושזה חשוב בגילה. אז תודה לך על המידע...
    לגבי הדייסת שיבולת שועל שהמלצת איך עושים? קונים מוכן ומוסיפים לתמ"ל?
    ואם לא אז אשמח למידע איך מכינים.
    שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נתתי דייסת דגנים של מטרנה

דגנית
    22/09/2011

סמיכה בכפית. ניתן להוסיף מחית פרי וכפית שקדייה. היא עשירה בברזל וויטמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו