תינוקת בת שלושה וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שלושה וחצי חודשים
    תמר
    21/09/2011

שלום וברכה,
    יש לי תינוקת מתוקה ורזונת בת 3 וחצי חודשים.
    אני מניקה אותה הנקה מלאה בלבד משום שלא מוכנה בשום אופן לקחת בקבוק (וגם לא מוצץ לצורך העניין).
    נולדה במשקל 3100 וכיום שוקלת 5070 בלבד!!
    בהמלצת הרופאה וטיפת חלב התחלתי השבוע להביא לה חלב אם שאוב בצירוף דייסת קורנפלור בכפית!!
    אנחנו נותנים לה כרגע בערך 50 מ"ל חלב אם+ 3 כפיות דייסה פעמיים ביום (בוקר וערב) ושאר הזמן הנקה.
    היא לאט לאט מתרגלת לכפית ואני מקווה שכך תעלה במשקל.

שאלותיי הן:
    1. האם מה שאנחנו עושים כרגע זו אכן שיטה טובה להעלאה במשקל ולתזונה טובה? או שהאם ניתן לתת לי עצה אחרת?
    (כמובן שבגיל 4 חודשים נתחיל מוצקים)

2. בשלב הזה היא מוצצת את הכפית עם האוכל וכך בולעת אותו. האם תקין?

תודה מראש,
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת שלושה וחצי חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    22/09/2011

שלום גלית,

אני לא אוהבת את הגישה של להעלות את המשקל בכח. כל תינוק עולה במשקל בקצב שלו, אם היא ערנית ופעילה ויונקת ללא בעיה ושבעה אז אין סיבה להוסיף קורנפלור ולהשביע אותה במזון לא מזין.

לדעתי זה מיותר, תתמקדי להעשיר את התזונה שלך בשומנים חיוניים ומזון בריא, ולבדוק בדיקות דם כדי לראות שאין לך חסרים בויטמין B12, ויטמין D, ברזל מאגרי ברזל, מגנזיום וכו'...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו