האם התפריט מתאים לילד בן 9 וחצי חוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם התפריט מתאים לילד בן 9 וחצי חוד
    שרון
    25/09/2011

שלום רב,
    בני בן 9 וחצי חודשים ואני מרגישה שאני מאכילה אותו קצת יותר מידי אני מנסה לעשות סדר בבלאגן וגם להוריד לו את הבקבוק השלישי של אחרי הצהרים זה שלב קצת קשה כי אני מרגישה שקשה לו עם זה ,במיוחד שגם הרבה פעמים נתתי לו בקבוק במקום מרק ואת המרק אחה"צ הרגשתי שזה מה שנכון בשבילו. אבל עכשיו אני רוצה להתחיל לעשות סדר בארוחות ורציתי לדעת עם סדר היום שלו מבחינת ארוחות הוא נכון

7:00 -התעוררות תמ"ל 210 מ"ל

9:45-10:00 -פירות מרוסקים (כמות יפה כמה פירות -לפעמים גם אבוקדו או ביבי ביס )

12:30- 13:00 - מרק (עוף או הודו עם ירקות ואו עדשים או אורז)

15:30 - עד עכשיו היה בקבוק 180 - מנסה להחליף ליוגורט

18:00 - עד עכשיו הוא אכל בשעה הזו או יוגורט או פרי או פרוסה עם גבינה -עכשיו חשבתי להתחיל לתת ביצה עם משהו

19:45 - בקבוק 210 מ"ל

בנוסף הוא מנשנש לפחות 2 ביבי ביס ועוד חטיף לתינוקות שיש לי כאן בארה"ב.

האם זה לא יותר מידי? בנוסף לפעמים הוא עייף כבר ב12 לשנת צהרים והוא רגיל ללכת לישון אחרי אוכל האם זה הפרש קטן מידי שעתים ורבע מהפירות?? אני מרגישה שכל היום הוא אוכל??
    אשמח לחוות דעתכם
    תודה רבה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם התפריט מתאים לילד בן 9 וחצי חוד - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    25/09/2011

שלום שרון

הנה המלצותיי לגבי תזונת בנך:

1. איני רואה צורך לתת את הקרקר או העוגייה יחד עם הפירות על בסיס קבוע.
    2. לגוון בסוגי הדגנים והקטניות: קינואה, בורגול, כוסמת, אפונה, עדשים בכל הצבעים.
    3. לא לתת יוגורט פעמיים ביום (אני ממליצה להפחית ככל הניתן) ובמקום לתת דייסה ביתית משיבולת שועל/סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב צמחיץ
    4. במנה הנוספת אני מעדיפה להמליץ לך לתת או ירקות טריים חתוכים או פירות טריים /יבשים חתוכים קטן אם יש שיניים על מוצרי חלב או ביצה.

בכל מקרה ביצה עד 2-3 פעמים בשבוע לא יותר.

אם את מרגישה שבנך אוכל יותר מידי נסי להיות ערנית ולראות אולי הוא לא רעב ? אם הוא התרגל לאכול את הכמויות הללו סביר להניח שיהיה לו כבר קשה בלעדיהם.

פשוט החליפי את המזונות הלא בריאים ביותר בריאים.

ומעל גיל שנה הפחיתי בהדרגה את התחליף חלב במזונות מוצקים נוספים.

אשמח לענות על כל שאלה

חג שמח ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו