תינוק בן 7.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 7.5 חודשים
    ליאור
    01/10/2011

שלום רב,
    בני בן 7.5 חודשים. בגיל 4-6 חודשים נתתי טעימות ועכשיו הוא אוכל שלוש ארוחות מלאות ביום. בין הארוחות מעט מיים (לא כל כך אוהב) ותמ"ל לפי הצורך.
    תפריט דוגמה -
    5:00-6:00 - 100 -80 מ"ל תמ"ל (מנסה בקבוק של 180, אך לא רוצה להמשיך לשתות יותר)
    8:00-9:00 - ארוחת פירות (בננה משולבת כל פעם עם פרי אחר + אבוקדו+ שקדיה)
    11:00-12:00 - 60-80 מ"ל תמ"ל (כי גיליתי שכשמתעורר הוא רעב אבל זה מוקדם מידי לצהריים)
    13:00-14:00 - מנת בשר (הודו נקבה + בקר) עם ירקות
    17:00 - שוב ארוחת פירות+שקדיה (לא אוהב בכלל עגבניה נראה שחמוץ לו).
    19:00 - 120 מ"ל תמ"ל
    20:30 - 60-100 מ"ל תמ"ל אחרי אמבטיה לפני השינה
    אם לא אכל מספיק ונראה לי שרעב, יקבל מעט תמ"ל אם מתעורר בערך ב22:30. אם לא מתעורר עד 23:00 מרעב, לא נותנת אוכל עד הבוקר רק מים.
    שאלותיי -
    1. איך יכול להיות והאם תקין שאוכל רק 100 כשהוא קם, אחרי לילה ללא אוכל?
    2. פירות חומציים לא אוהב אלא אם כן בא בשילוב של בננה. האם זה בסדר לערבב בסיסי עם חומצי?
    3. איך ניתן להגיש גם ירקות כמו עגבניה+מלפפון שלא יהיה חמוץ? ניסיתי עם שקדיה/טחינה גולמית אבל זה לא עזר. האם ניתן להוסיף דגנים? אגבה (דבש המבוסס על צמח האגבה במקום דבש דבורים)? סילאן? האם בכלל כדאי להמתיק או שלנסות שוב ושוב עד שיסכים לטעום חמצמצות?
    4. מה יכול להיחשב כתחליף לבשר מבחינה תזונתית?
    5. האם כדאי לטחון זרעים בריאיםכדוגמת פשתן, צ'יה ולשלב בדייסה? איזה זרעים מותרים?
    6. האם להוסיף למנת פירות דייסת מטרנה או שעדיף שלא?
    7. התינוק מסכים לאכול רק מרקם טחון לחלוטין בבלנדר ידני. ניסיתי למעוך פירות רכים/ירקות מבושלים למרקם דייסתי עם מעט גושים, אך הוא לא מסכים לאכול (עושה קולות של חנק ומקיא הכל). האם להמשיך לנסות או להתחיל רק בשלב מאוחר יותר להעביר אותו למזון עם מרקם גושי? אמרו לי למעוך לו מהתחלה אבל בינתיים זה לא הולך...
    8. אמרו לי בטיפת חלב שצריך לשתות 180 בוקר וערב ועוד 1-2 בקבוקים של 180במהלך היום בין הארוחות. זה לא קורה בפועל והוא אוכל פחות. האם זה נורא? הוא פשוט לא מסכים לאכול יותר ומפנה את ראשו ומעיף את הבקבוק בידיו.
    תודה רבה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 7.5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/10/2011

שלום ליאור,

שאלותייך רבות ואני מאד ממליצה שתגש/י ליעוץ פרטני. אשמח לעזור.

אך בכל מקרה אענה על הכל:

1. אני לא רואה צורך לתת תחליף חלב כי "מוקדם לצהריים" לדעתי עדיף לתת מנת צהריים ב12 על מנת תחליף חלב.
    2. אין צורך לנסות לתת יותר תחליף חלב כדי "להשמין" את התינוק, הם יודעים בידיוק כמה הם צריכים לאכול ומתי הם שבעים הגישה של לנסות להגדיל את הכמויות בכח היא לא נכונה בעיני.
    3. במקום 2 מנות פרי ביום אני ממליצה לתת דייסה ביתית משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה דייסות איסטנט כפי שתיארת ושאלת איני ממליצה אין כמו דייסה שמכינים בבית מבחינה תזונתית וגם מבחינת הטעם. דרך אגב פירות מתעכלים הכי טוב על קיבה ריקה בבוקר.
    4. לגבי הלילה, אני בעד לתת לילד לאכול ולא לתת מים כתחליף לאוכל. אם את רעבה בלילה את שותה מים או אוכלת? נכון שהכי נכון זה לא לאכול בלילה, אך מדובר על תינוק. אני חושבת שכדאי לראות לאזן את התזונה על מנת שלא יתעורר רעב, אך אם בכל זאת מתעורר רעב לתת לו לאכול. זה לא חייב להיות תחליף חלב זה יכול להיות גם מעט חלב צמחי כמו שיבולת שועל, שקדים, סויה, אורז מלא וכן הלאה...
    5. הטעם של הפירות לא משקף בהכרח את החומציות שלהם. מבחינת עיכול הכי טוב לא לערבב פירות בכלל. אך אם את כן מערבבת אז עדיף כמה שפחות סוגים ויש כמה יוצאי דופן שלא כדאי לערבב בכלל איתם כמו פירות הדר, אבטיח, מלון, קיווי וענבים. כל השאר ניתן לערבב עם עוד סוגים אך כאמור כמה שפחות כך עדיף.
    6. עגבניה לא חייבת להיות חמוצה, תנסי עגבניות שרי או עגבניות תמר. ולגבי מלפפון הוא בכלל לא אמור להיות חמוץ, אלא אפילו מתקתק כך שאיני מבינה את כוונתך. בכל מקרה לא הייתי מוסיפה ממתיק מכל סוג שהוא לירקות. חבל להרגיל את הילד לטעם המתוק. הירקות טעימים כפי שהם.
    7. מבחינה תזונתית, אין שום צורך בבשר, למעשה נמצא כי גם לאוכלי בשר יכולה להיות אנמיה וגם חסר בויטמין B12 שמאד נפוץ באוכלוסייה בלי קשר לסוג תזונתם.
    המטרה היא לאכול מאוזן ומספיק מגוון הרבה ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות, אגוזים שקדים וזרעים לגבי תינוק את אלו כדאי להגיש כטחינה מחשש לחנק. אם המזון מאוזן ומגוון עם כל המזונות שפירטתי אין סיבה שיהיה חסר תזונתי בלי קשר לאם אוכלים בשר או לא. לגבי ויטמין B12 אני ממליצה לכל האוכלוסייה לקחת מגיל חצי שנה פעמיים בשבוע.
    8. לגבי המרקמים, כל ילד אוהב מרקמים אחרים ולכן את צריכה להמשיך לנסות עד שתבינו יחד מה הכי מתאים לו. וזה לא חייב להיות תמיד אותו הדבר כמובן.

כאמור, אני מאד ממליצה לך על ייעוץ תזונתי פרטני, בגלל שיש לך כל כך הרבה שאלות (וזה לגיטמי לגמריי) הכי נכון לבחון את התזונה לפי התמונה הכללית ולא רק מהפרטים שבשאלותייך. אשמח לעזור.

שנה נפלאה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאור
    04/10/2011

תודה רבה על התשובה המפורטת,
    אשמח להמלצה על תזונאי לתינוקות באיזור חדרה?
    שנה טובה!
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה...

ליאור
    04/10/2011

האם אני יכולה לתת חיטה רגילה/מלאה לתינוק בן 7.5 חודשים?
    או יותר נכון איזה דגנים וקטניות מותר?
    האם המלאים לא קשים יותר לעיכול?
    תודה שוב וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/10/2011

לא רק שמותר אלא גם מומלץ ביותר.

את הקטניות יש להשרות במים לפני הבישול.

מומלץ להוסיף למרק ומהדגנים אפשר גם להכין דייסות.

גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/10/2011

שלום ליאור,

איני מכירה איש מקצוע באיזור חדרה, אך אני מבצעת יעוץ גם דרך האינטרנט לגרים רחוק. אומנם זה לא כמו פנים מול פנים אך המפגש מאד יעיל.

אשמח לעזור
    0542037734

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו