מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן קנולה בריא ?שרית04/10/2011
שלום
יש לי תינוקת בת 9 חודשים
אני מוסיפה לה קצת שמן זית לירקות המרוסקים (בסוף , אחרי הבישול והריסוק)
אם אני מטגנת לה ביצה , אני משתמשת בקנולה .
לאחרונה שמעתי שייתכן ששמן הקנולה לא בריא
האם נכון ? ואם כן במה כדאי להשתמש לטיגון ?
שאלה נוספת ,
לאחרונה הוספתי לה ארוחת מוצקים שלישית (לדוגמא מעדן ביו + ביצה)
אם אני אתן לה במקום פסטה לתינוקות עם רוטב עגבניות
או משהו אחר שהוא לא ממוצרי החלב ,
ייתכן שיחסר לה סידן (בהנחה שהיא לא כל כך אוכלת טחינה ) ?
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קנולה בריא ? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/10/2011שלום דנה,
אני מסכימה איתך לגבי שמן קנולה. אני מעדיפה להמליץ על שמן זרעי ענבים לבישול, טיגון עדין וסלטים, ואת עושה נכון שאת שמה את השמן לאחר הבישול, כך את שומרת על ערכיו התזונתיים. אני ממליצה לך גם להוסיף מידי פעם שמן זרעי פשתן העשיר באומגה 3 אך להקפיד לא לחמם אותו כלל.
לגבי הארוחה השלישית שתיארת, אני ממליצה להפחית ככל האפשר במוצרי חלב. הטענה שמוצרי החלב הם המקור העיקרי והאיכותי ביותר לסידן היא שגויה ונוצרה עקב סיבות מסחריות כלכליות של חברות החלב.
סידן יש בשפע בירקות, קטניות ודגנים מלאים, זרעים וגרעינים.
קטניות: אפונה, חומוס, שעועית, עדשים, סויה.
דגנים מלאים: אורז, כוסמת, חיטה מלאה, כוסמין מלא, דוחן, קינואה וכן הלאה..
זרעים וגריענים שניתן לטחון או לקנות ולתת כ"טחינה": שומשום מלא, שקדים, גרעיני דלעת, אגוזי מלך וכן הלאה... פשוט תוסיפי לה את זה לאט לאט בתזונה והיא תתרגל.
ואם לא, אז לפחות לדאוג באופן יומיומי שיהיו ירקות, קטניות ודגנים מלאים בתזונתה.
אני מעדיפה להמליץ לך על הארוחה השלישית לתת דייסה משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב צמחי כמו שקדים או אורז מלא.
או פרוסת לחם מקמח מלא עם חומוס/אבוקדו/טחינה וירקות חתוכים קטן קטן.
פסטה עדיף לא לקנות מהחברות לתינוקות כי מדובר על פסטה עם חומרים מרככים, תוספי טעם וחומרים לא טובים והדבר המרכזי הבעייתי הוא שהפסטות האלו מקמח לבן.
פשוט תקני פתיתים / פסטות קטנות מקמח מלא.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)