מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לגבי תינוקת בת חצי שנהדיקלה06/10/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת חצי שנה, אוכלת כבר מנה אחת שלמה ביום של מוצקים
אני עכשיו מתחילה להכניס לה מנה שניה ביום.
1. כשאוכלים 2 מנות מוצקים ביום מנת פרי ומנת ירק זה צריך להיות ארוחה אחרי ארוחה
או לתת בינהם ארוחת תמ"ל??
2. כרגע אוכלת מנה של כמעט ספל שלם האם זה נחשב מנה יפה שאמורה להחזיק אותה לשלוש שעות??
3. לגבי מים בסיום הארוחה, האם להביא לה מים מיד לאחר הארוחה או לחכות חצי שעה כדי לא להעמיס??
4. היא אוהבת לשתות מים ואין לה בעיה אני לפעמים מפסיקה לה כדי שלא יבוא על חשבון האוכל. רציתי לדעת כמה CC של מים בערך היא צריכה לשתות ביום והאם לתת לה מים לפעמים ללא קשר לאוכל המוצק סתם ככה במהלך היום??
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי תינוקת בת חצי שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין06/10/2011שלום דיקלה,
הארוחות המוצקות לא חייבות להיות אחת אחרי השניה. בדרך כלל נותנים תחליף חלב לאחר ארוחה מוצקים למשל: בוקר פירות ביניים תחליף חלב וצהריים מרק ירקות.
אני ממליצה להתחיל לשלב גם דגנים מלאים: שיבולת שועל, סולת מחיטה מלאה כדייסה ביתית. בנוסף לפירות או כארוחה נפרדת.
לגבי הכמות, כל תינוק אוכל כמויות שונות. העיקר הוא שביתך נהנת ושבעה. וכן ספל זו כמות גדולה וטובה.
לגבי מים, את לא חייבת לתת בסיום ארוחה, להיפך ההרגל הזה הוא לא טוב ואם ניתן לחכות לפחות חצי שעה אחרי האוכל ואז לתת מים זה נהדר. כמובן שזה עיניין של הרגל וזה בידיוק הזמן להקניית הרגלים.
לגבי מים ההמלצה היא בערך 100-150 סמ"ק לכל קילוגרם משקל הגוף. אך כמובן שזה משתנה בין תינוק לתינוק וכמובן שזה כולל את המים בתחליף החלב.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדין מבולבלת אשמח לעזרה נוספת. תודה
דיקלה09/10/2011תודה רבה רבה על התשובה אבל אני קצת מבולבלת.
אני עדין מניקה אותה בבוקר לפני עבודה וכארוחה אחרונה בערב.
6-7 אני מניקה אותה
8-9 אמא שלי נותנת לה מטרנה 180cc
11-12 מנת פירות טחונה
14-15 מנת מרק ירקות
17-18 הנקה או מנת מטרנה 180cc
20:00 הנקה ולישון
אם הבנתי אותך נכון את אומרת שעדיף לתת לה בין 8 ל 9 מנת פירות
ואז בין 11-ל 12 בקבוק תמ"ל ובסביבות 14:00 מנק מרק?
האם בין 8 ל 9 זה לא מוקדם לארוחת פרי???
והאם תזונתה היום תקינה או שצריך להוסיף לה עוד דברים לתפריט?
ולגבי המים לא הבנתי האם אני צריכה להציע לה גם במהלך היום ללא קשר לארוחת המוצקים?? היא שוקלת בערך 7 קילו אין לי מושג כמה מים צריך לתת לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדין מבולבלת אשמח לעזרה נוספת. תודה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/10/2011קודם כל יופי שאת מניקה זה מאד חשוב לטעמי.
לדעתי בבוקר עדיף פירות 8 זה לא מוקדם. העיכול הטוב ביותר של פירות הוא על קיבה ריקה בבוקר.
לדעתי התפריט שלה צריך להראות כך:
6-7 הנקה
8-9 פירות (אפשר להעשיר עם כפית ממרח שקדייה מלאה או טחינה שומשום מלא)
11-12 תחליך חלב
14-15 מנת מרק ירקות עם דגן ו-או קטניה כמו קינואה עם אפונה או עדשים עם דוחן וכן הלאה...
17-18 דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל או סולת חיטה מלאה על בסיס חלב שקדים או חלב אורז מלא. אפשר להתחיל בכמויות קטנות גם כמה כפיות זה בסדר ואז אפשר להשלים עם תחליף חלב/הנקה תלוי בתאבון שלה.
20:00 הנקה ולישון
לקראת גיל 8-9 חודשים חיזרי ואסביר לך מה עוד להוסיף לתזונה.
לגבי המים - להציע לאחר ארוחות או חצי שעה אחרי ארוחה. ובכלל מידי פעם להציע מים בלי קשר לאוכל.
אשמח לענות על כל שאלה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דיקלה09/10/2011נטלי מאוד מודה לך על התשובה, ומאוד הייתי רוצה להישמע לעצתך.
1. האם כל הדברים שהזכרת (טחינת שומשום מלאה, ממרח שקדיה מלאה, שיבולת שועל, וסולת מלאה, וחלב שקדים) האם כל הדברים הללו נמכרים בסופרים וברשתי השיווק הרגילים??
2. לגבי הדייסה שהמלצת לי על בסיס חלב שקדיה.
האם תמ"ל (תרכובת חלבית) לא יותר בריא בגיל הזה?
ואם ניתן להכיל דייסה זאת בבקבוק?
3. היא רק היום בת חצי שנה זה בסדר לערבב לה כל כך הרבה סוגי אוכל? לקיבתה העדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/10/2011לרב כל המוצרים האלו ניתן למצוא בסופר רגיל. אם לא גשי לבית טבע
אני מסכימה איתך לגבי הגיל ומגוון המזונות. אני ממליצה שתעשי מה שמרגיש לך נכון. לא כל תינוק מסכים ויכול לעכל בגיל הזה את לא חייבת לתת 3 מנות, פשוט תגווני ותתחילי לתת מעט דייסה מידי פעם. ואם זה לא מרגיש לך נכון עבור ביתך תדחי את זה לעוד חודש לא יקרה כלום.
חג שמח! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
דיקלה11/10/2011את לא מבינה כמה שאת עושה לי סדר בראש:) אם כל ההמצלות של כולם.
תמיד חשבתי שדייסות צמחיות מביאים רק לתינוקות שיש רגישות לחלב ושתרכובת חלבית תמיד עדיפה לתינוק, אבל אם המלצת אז כנראה שאני טועה, אני התחיל להכין לה את הדייסה שהמלצת בעוד חודש (כשתיהיה בת 7 חודשים)
האם ניתן להאכיל את הדייסות האלו בבקבוק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/10/2011בשמחה דיקלה
דרך בקבוק זה יהיה קשה להאכלה כי זה יוצא סמיך ולא יצא מהחור של הפטמה וחור גדול מידי יכול לצאת דרכו דייסה מהר מידי. תנסי ותראי אולי תעשי את זה דליל יותר. מקסימום תתני בכפית.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)