מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מה לגבי השאלות הנוספות?
מיכל10/10/2011תודה.
את הדייסות האלו ניתן גם לתת בבקבוק? כי כרגע אני נותנת לה את הדייסה במצב סמיך מאוד ורק בכפית.
בנוסף אשמח אם תתייחסו גם לשאלות לגבי שאר האוכל במהלך היום
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי השאלות הנוספות? - תגובה
איילת בר10/10/2011שלום מיכל,
את הדייסות האלה ניתן לתת בכפית.
לגבי השינוי באופן האכילה ממליצה לך תמיד לתת אוכל בישיבה בכיסא.
תכיני רצועות ירקות מסוג בטטה, גזר קישוא ופרחי ברוקולי וכרובית ותאדי אותם.
הם נמסים בפה.
בזמן ארוחה תתני לה רצועה ביד וממקביל תאכילי אותה בכפית את המנה שלה.
כך היא תרגיש עצמאית בזה שאוכלת לבד ואת תספקי לה ארוחה מלאה.
ברגע שתאכל מספיק בעזרת השילוב של אכילה עצמאית עם האכלה על ידך תדרוש פחות לינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר גיל 10 חודשיםמיכל07/10/2011
שלום. בתי בת 10 חודשים. אוכלת כל בוקר דייסת שיבולת שועל שאני מכינה לה בתוספת פרי שונה (אגס/ בננה/ תמר/ מלון..) השאלה שלי היא האם יכול להיות בזה משהו שלילי שזה מה שהיא אוכלת כבר כמה חודשים (בערך מגיל 6-7 חודשים) כל יום! ניסיתי דייסות אחרות אך היא לא רוצה, וגם רסק פירות לבד לא מוכנה. רק את הדייסת שיבולת שועל, ומאוד אוהבת.
האם כדאי לעשות הפסקה בכל זאת? האם יש לכן עוד רעיונות לארוחת בוקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר גיל 10 חודשים - תגובה
איילת בר09/10/2011שלום מיכל,
ארוחת הבוקר עם שיבולת שועל זו ארוחה בריאה מאוד.
ואין בה שום דבר שלילי
חשוב שבמהלך היום תתני לה סוגים נוספים של דגנים מסוג: קינואה, דוחן, אורז, בורגול וכד'
אני מאמינה שעם הזמן ביתך תהיה פתוחה יותר להצעות.
תנסי להכין דייסת קינואה או דוחן כתחליף לקוואקר
אוכריך עם אבוקדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלות
מיכל09/10/2011תודה על התשובה
אשמח אם תסבירי לי כיצד מכינים דייסת קינואה או דוחן?
בנוסף יש לי עוד כמה שאלות בנושא האוכל.
בסך הכל מאז שהתחלנו את הטעימות (סביב גיל 5 חודשים) היא אכלה מאוד יפה, הגדילה לאט לאט את הכמויות והגיעה גם למנות של ארוחה שלמה. (במקביל עדיין יונקת), אך בזמן האחרון סרבה לאכול אוכל טחון ורק את האוכל שאנחנו אוכלים. אז עברנו לאוכל של "גדולים" ואכלה קציצות, פסטה וכל דבר שאנחנו אכלנו רק קצת מעוך עם המזלג. בימים האחרונים מסרבת גם לאכול את הדברים האלו, מוכנה לאכול רק מה שמחזיקה ביד לבד וזה צריך להיות חתיכות גדולות (לא מוכנה למשל להחזיק חתיכה קטנה של קציצה או פסטה ולהכניס לפה). הבעיה שגם אין לה עדיין שיניים. נעשתה מאוד בררנית פתאום בסוגי האוכל. מאוד רוצה לאכול מלפפון שלם אבל בגלל שאין לה שיניים חותכת חתיכות גדולות מאוד עם החניכיים והרבה ואז מתקשה לאכול את זה וזה גם קצת מפחיד..
איך כדאי להתנהל במצב כזה? כי כרגע היא חזרה לינוק ממש הרבה אחרי שהיו לנו יותר ארוחות מוצקים.. וגם נכנסת לגן בעוד כשבועיים וחבל לי שתעבור לאכול הרבה מטרנה בגן..
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלות - תגובה
איילת בר09/10/2011שלום מיכל
את הדייסה את מכינה כמו דייסת קוואקר.
את הדוחן והקינואה צריך לשטוף טוב במים זורמים או להשרות מעט ולסנן עד לקבלת מים צלולים.
על כול חצי כוס מים או חלב שקדים תוסיפי כף דגן ותבשלי על אש קטנה.
אפשר להמתיק עם סילן או מיפל טבעי.
לגבי השינוי באופן האכילה ממליצה לך תמיד לתת אוכל בישיבה בכיסא.
תכיני רצועות ירקות מסוג בטטה, גזר קישוא ופרחי ברוקולי וכרובית ותאדי אותם.
הם נמסים בפה.
בזמן ארוחה תתני לה רצועה ביד וממקביל תאכילי אותה בכפית את המנה שלה.
כך היא תרגיש עצמאית בזה שאוכלת לבד ואת תספקי לה ארוחה מלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)