מתן מים בזמן האכלת תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן מים בזמן האכלת תינוקת
    מיה
    11/10/2011

שלום, יש לי תינוקת בת 9 חודשים. בגיל חצי שנה התחילה לאכול מוצקים (טחון). כיום אוכלת כ-3-4 ארוחות ביום. בנוסף שותה חלב אם. סה"כ משתפת פעולה ואוכלת כמויות יפות. יש לי כמה שאלות.
    1. היא אוהבת מאוד לשתות מים. ואם אני מפרשת נכון את תגובותיה, נראה לי שבזמן הארוחה היא רוצה לשתות, לפעמים אפילו כל 2 ביסים (יכול להיות שזה מתוך הרגל). לפעמים נראה לי שהיא משאירה את האוכל בפה ומחכה למים. האם כדאי לנסות להרגיל אותה לשתות רק בסוף הארוחה או שאין בעיה אם שותה הרבה פעמים תוך כדי?
    2. יש כזה דבר האכלת יתר בגיל הזה? לפעמים היא אוכלת כמויות גדולות (לפעמים חוזרת מהגן רעבה). לפני כשבוע הקיאה פעם אחת בבוקר באוטו. תהיתי אם זה בגלל שערב לפני אכלה יותר מידי. האם להפסיק להאכיל אותה למרות שממשיכה לפתוח את הפה?
    3. היא עדיין לא יושבת (וגם לא זוחלת). אמרו לי בטיפת חלב שכדאי בכל אופן להתחיל להושיב אותה על כיסא אוכל ולשים לה מאכלים על השולחן כדי שתכיר. האם כדאי באמת לעשות זאת? שמעתי שלא מומלץ להושיב תינוקות לפני שהם מסוגלים לשבת בעצמם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתן מים בזמן האכלת תינוקת

הוספת תגובה

• מתן מים בזמן האכלת תינוקת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/10/2011

שלום מיה,

1. שתיית מים בזמן ארוחה זה באמת עיניין של הרגל. אם היא רגילה יהיה מאד קשה להרגיל אותה אחרת, אם את מרגישה שזה לא טוב לה אז תנסי לשנות, אך לא בכח אם זה לא עובד פשוט תזרמי עם זה. אם את חושבת שהיא משאירה בפה אוכל אולי היא לא רעבה ומשחקת.

2. גם האכלת יתר זה עיניין של הרגל. הגוף מתרגל לכמויות מסויימות של אוכל והילד דורש. אם תפחיתי כמויות גם הדרישה שלה תקטן. לא רשמת כמה היא שוקלת.

3. לגבי הישיבה זה נכון לגבי גיל מוקדם יותר משישה חודשים. אך גם אז אין הרבה בעיה. היא כבר בת 9 חודשים ולכן אני גם חושבת שאת צריכה להרגיל אותה לישיבה. ברגע שתראה שהיא יושבת תרצה לשבת גם לבד.

חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו