מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדר ארוחות תינוקת בת 7 חודשיםמיטל13/10/2011
היי,
בתי בת 7 חודשים וזהו הסדר יום שלה.
5:00 180 מ"ל(וממשיכה לישון עד שבע)
09:00 דייסה 7 דגנים 180 מ"ל
13:00 פירות(בננה,תפוח,אגס,מיץ מענבים,תמר,1 פתי בר-150 מ"ל בערך)
16:30 מרק ירקות עם בשרעוף/בקר-בערך 180 מ"ל
19:45 אחרי מקלחת מנת "לילה טוב"(דייסת קרונפלור)200 מ"ל ולישון.
האם זה מספיק אוכל??
שאלה נוספת,בשבוע האחרון משהו התפקשש בסדר האוכל ובתי היתה רעבה בשעה 18:00 וקיבלה מטרנה 180 מ"ל. בעקבות האכלה הזאת היא לא הסכימה לאכול שוב לפני השינה והיא קמה לאכול בשעה 02:00 לפנות בוקר ובעקבות כך כל היום שלאחר מכן השתנה ועכשיו במשך מספר ימים המצב חוזר על עצמו .
איך אני מחזירה אותה לסדר היום הקודם ע"מ שתישן בלילה.
אני יודעת שהדרך היחידה שהיא תאכל דיסה לפני השינה זה בתנאי שהארוחה האחרונה לפני ארוחת הלילה תהיה מקסימום ב-16:30 אבל הילדה רעבה בשש.....מה עושים??
תודה רבה מראש.
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות תינוקת בת 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/10/2011שלום מיטל,
יש כמה דברים שאני רוצה להמליץ לך עליהם בתזונת ביתך:
1. דייסות: קורנפלור הוא לא מזון מזין. מדובר על עמילן. ובנוגע ל7 דגנים. בניגוד למה שחושבים שככל שמערבבים יותר דגנים זה יותר בריא זה לא נכון. יותר נכון לתת בכל פעם סוג דגן אחר ויחיד וזאת כדי למנוע אלרגיות שכן אלרגיות מתפתחות מחשיפה ממושכת לאותו סוג חלבון. וחלבון קיים גם בדגנים.
אני ממליצה לך לוותר על הדייסות המוכנות "איסטנט" ולהכין בבית דייסות משיבולת שועל/ דוחן/ קינואה/ סולת חיטה מלאה וכו'...
את יכולה להמתיק עם כפית סירופ אגבה/מייפל טבעי/סילאן. להוסיף פרי ולהכין או על בסיס מים או על בסיס חלב צמחי.
2. בנוגע לפירות: האם מיץ הענבים קנוי? אם כן אני לא ממליצה שתוסיפי אותו הוא סתם מלא בטח בסוכר ולא מוסיף ערך תזונתי. כך גם לגבי העוגייה.
3. במרקים אני לא ממליצה לתת כל יום בשר אלא רק 3 פעמים בשבוע לכל היותר. בשאר הימים חשוב לתת דגנים וקטניות. כמו חיטה עם עדשים, קינואה עם אפונה, שעועית עם אורז, וכך הלאה...
4. לגבי הסדר החדש של התזונה שלך ביתך בערב. לא תוכלי לעשות כרגע דבר כי אני לא חושבת שנכון לתת לילדה להיות רעבה. המצב לבטח ישתנה עוד הרבה פעמים בשבועות הקרובים מכיוון שתינוקות משתנים כל הזמן וכך רצונותיהם. את יכולה לנסות להעסיק אותה בדברים אחרים כשהיא רוצה לאכול ולראות האם זה באמת רעב.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנטלי...
מיטל14/10/2011היי נטלי,
ראשית תודה על התגובה המהירה והמפורטת.
כמה שאלות בבקשה:
לגביי הדיסות :איך אני יודעת בדיוק איך מכינים אותם?
האם יש דייסה מועדפת לפני שנת הלילה.
לגביי הענבים-מדוובר על מיץ מענבים טריים שאני סוחטת.. ולגביי הפתי בר הבנתי
שזה עוזר להרגשת שובע ולכן האם יש משהו אחר
לגביי המרקים: הרעיון הוא לדוגמא לתת שלוש פעמים בשבוע את המרקים ובשאר הימים את הקטניות באופן הבא- חיטה עם עדשים, קינואה עם אפונה, שעועית עם אורז,
ודבר אחרון.. האם יש אתר או שאני יכולה לקרוא קצת על כל נושא התזונה וכך לדעת יותר
תודה רבה!
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנטלי... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/10/2011לגבי הדייסה:
את טוחנת לאבקה (פשוט יוצר מרקם יותר נעים לתינוק) את הדגן הרצוי למשל שיבולת שועל את לוקחת חצי כוס חלב צמחי כל שהוא (שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא) ושמה בסיר קטן. שמה גם 2 כפות מהשיבולת שועל הטחונה ומערבבת טוב על אש גבוהה עד שהמרקם נהפך סמיך. אם צריך אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל או עוד חלב את תראי לבד את המרקם הרצוי.
אחכ אפשר להוסיף פרי, זרעים טחונים כמו שומשום, פשתן או מה שבא לך או טחינה משקדים, סילאן או סירופ מייפל טבעי. וזהו.
לגבי הפירות, אני מעדיפה להמליץ לא לערבב הרבה סוגי פירות, כל פעם לתת פרי אחר. נוהגים לתת כמות מאד גדולה מכל הפירות יחד ואני לא כל כך אוהבת את זה. אך העיקר שהענבים טריים ולא מיץ קנוי. לגבי הביסקוויט זה לא בהכרח נכון אלא עיניין של הרגל.. אם בא לך מידי פעם להוסיף אז יש לקנות בסקוויטים חיטה מלאה וזה כמובן עדיף הרבה יותר.
לגבי המרקים: אני חוששת שלא הבנת אותי טוב...
התכוונתי שאם את רוצה לתת בשר עדיף לתת רק 3 פעמים בשבוע ולא יותר ובשאר הימים לערבב בתוך המרק קטניות ודגנים למשל: מרק בטטה עם עדשים כתומות ומעט קינואה, מרק ירקות עם מעט דוחן ואפונה, וכן הלאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)