בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה
    שואלת שאלה
    21/10/2011

בתי בת שנה.משקל 8.3 ק"ג.
    אפשר להגיד עליה בפה מלא שלא מדובר בילדה אכלנית,פשוטו כמשמעו.אוכלת את מנת הפירות באופן יפה בבוקר,אולם בצהריים לא מוכנה לאכול ירקות/אוכל מבושל.ניסיתי כבר כעט הכל-מרק,אוכל שלנו (כדוג' פסטה, אורז,קוסקוס,פסטה של תינוקות),מרוסק,חתיכות קטנות..
    הדברים שהיא כן אוהבת מוכנה לאכול הם גבינות,ומוצרי חלב (מעדנים שונים).בבוקר ובערב לפני השינה אוכלת מטרנה.
    אני יודעת שמצד אחד יש לך את כל חייה לאכול מוצקים,אבל נמאס לי כבר מלחשוב על מה היא אוכלת כל הזמן,ויתרה מכך-על זה שהיא לא אוכלת.

מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה

הוספת תגובה

• בת שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/10/2011

שלום לך

לפי דעתי אם את רוצה לחולל שינוי בתפריט ביתך את חייבת קודם כל להימנע מלהכניס הביתה את המעדנים שהיא כן מסכימה לאכול. כי בסך הכל הם מלאי סוכר למעשה, אני מעדיפה להמליץ להימנע ממוצרי חלב.

בנוסף אני חייבת לציין כי כל המזונות שציינת הם לא מזונות מומלצים בעיני. כולם מעובדים ומקמח לבן וללא קליפה. פסטות רגילות, ואורז לבן.

כדאי להציע לה ירקות מאודים, בתנור, טריים, דגנים מלאים כדייסות, וקטניות במרקים כמו עדשים בכל הצבעים, שעועית, אפונה וכן הלאה...

כאשר לא יהיו לה את המעדנים היא בבדאי תיהיה רעבה וכן תסכים לאכול אופציה אחרת. הכל עיניין של עקשנות מצידך וסבלנות. והכי חשוב להציע לה כל פעם סוגי מזונות שונים ומגוונים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך יש לי שאלה נוספת נטלי.

דיקלה
    23/10/2011

שלום,
    לא אני כתבתי את השאלה אבל היא גם נוגעת אלי.
    יש לי תינוקת בת 7 חודשים עדין לא אוכלת מוצרי חלב (מלבד מטרנה כמובן)
    מדברייך הבנתי שעדיף להמנע ממוצרי חלב מעדנים וגבינות לבנות.
    השאלה שלי היא למה???
    הרי תמיד חשבתי שמוצרי חלב זה מאוד בריא לכלום, גם לילדים וגם לנו המבוגרים
    האם אני טועה אשמח להסבר לפני שאני מתחילה לתת לה לאכול משהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב בריאים?

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    23/10/2011

היי דיקלה,

יצרני חברות מוצרי החלב דואגים להכניס לנו מילדות שהמוצרים שלהם חיוניים ובריאים. גם המחקרים שלהם יכולים להוכיח שסידן נספג, ושיש יתרונות מסוימים, אך הם מתעלמים מנתונים וממרכיבים לא בריאים מהותיים הנמצאים בחלב.

הדעה שלי ושל רבים וגם מתוך מחקרים שנעשו, היא שמוצרי חלב מן החי אינם מותאמים לנו אלא לחיה ממנה היא נשאבה. החלב פרה מותאם לעגל ולא לצורכיי בני אדם, בנוסף אף חיה בטבע אינה ממשיכה לצרוך חלב אחרי גיל הינקות אלא רק בני האדם המציאו את זה.

בחלב הקזאין (החלבון) בעייתי לגופינו, ההורמוני הגדילה הטבעיים הנמצאים בחלב הנועדו לגרום לעגל לגדול במהירות, הלקטוז (סוכר החלב), ומרכיבים נוספים לא מעטים יוצרים בעיות רבות.

זה לא מזון טבעי, ולכן גורם לבעיות בריאותיות רבות, למרות שאחרים יכולים לטעון נגד אמירות אלו, זו פשוט עובדת טבע. החלב של הפרה נועד לעגל פשוטו כמשמעו. כתוצאה מאי ההתאמה הזו עלולים להיווצר אלרגיות, בעיות במערכת העיכול, דלקות, דימומים סמויים, וגם מחלות אוטואימוניות שונות. לא מדובר רק על הרכב מינרלים וויטמינים שונה אלא ממש על חוסר התאמה מוחלטת. לגוף זה פשוט חומר זר.

לא אצל כולם זה מתבטא בבעיה בריאותית, אך בהחלט יכול לגרום לכך. זה תלוי בגנטיקה, במערכת החיסון ובהרבה גורמים נוספים.

בנוסף, בגלל שהמזון הזה אינו טבעי ואינו נועד לבני אדם, אין בו הכרח ובעצם כל הסיפור על סידן הוא שקר, סידן ניתן למצוא במזונות מהצומח, ירקות, דגנים מלאים קטניות זרעים אגוזים וגריעינים שונים כמו טחינה. הכל עיניין של גיוון במזון.

המלצתי היא לצרוך מזונות אשר מותאמים לעיכול וספיגה במערכת העיכול שלנו, דבר המצמצם משמעותית את הסיכוי לבעיות בריאותיות. האדם לא נועד להיות חולה, אין סיבה שלא נישאר בריאים. הכל עיניין של התאמה תזונתית ואורח חיים.

ולגבי מעדנים, פשוט עשירים בסוכר, דבר מיותר המחליש את מערכת החיסון וגורם לילד להתמכר לטעם המתוק המלאכותי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת ואם את רוצה להעמיק בנושא החלב אוכל להפנות אותך לספרים בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו