מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקשחר24/10/2011
שלום רב,
בני בן שישה ימים. אתמול השתחרר מבית חולים מאחר והיתה לו צהבת. הוא קיבל טיפול באור בתינוקיה ואני הייתי מגיעה להאכיל אותו בכל שלוש שעות סימיללאק בלבד. אני לא מניקה. הוא נולד במשקל 2900 ושוחרר במשקל זהה. כפי שידוע לי הוא אמור לאכול בשלב הזה 60 סמ"ק בכל ארוחה וסה"כ שמונה ארוחות. שמתי לב שהוא אכן אוכל 60 אבל חצי שעה, שעה אח"כ הוא שוב רעב, מחפש אוכל ואוכל עוד 10-20 סמ"ק. יש לציין שיש לו יציאה לאחר כל ארוחה גם לאחר התוספת הקטנה. כשהוא היה בתינוקיה האחיות היו אומרות לי לפעמים שאחרי שהייתי הולכת הוא קיבל עוד תוספת כי היה רעב. שאלתי היא האם הכמות שהוא אוכל תקינה ביחס לשלב בו הוא נמצא. אחת האחיות אמרה לי שיש לתת לו כמות בהתאם לדרישה שלו וכאשר הוא יתמלא יפסיק לאכול. אחות אחרת אמרה שיש להגביל. אני קצת מבולבלת. האם ריבוי היציאות מעידות על האכלת יתר?
תודה, שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק - תגובה
יעל משיח ארזי24/10/2011שחר שלום
היות ותינוקך אינו יונק קשה להגיד לפי דרישה. אני מציעה לך לתת לו את התמ"ל לאט ככל שניתן אפשר להעזר בפטמת קלמה אשר לה טפטוף איטי, חשוב להוציא מפה התינוק כל כמה שלוקים.
בנוסף הכמות היא לפי חישוב של 150 סיסי כפול משקל גוף לחלק למספר ארוחות.
כמובן שאם הוא רעב תני תוספת אך בדקי האם באמת רעב על ידי זה שתאכילי אותו בקצב איטי
בהצלחה
ומזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)