תזונת תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוק
    שחר
    24/10/2011

שלום רב,
    בני בן שישה ימים. אתמול השתחרר מבית חולים מאחר והיתה לו צהבת. הוא קיבל טיפול באור בתינוקיה ואני הייתי מגיעה להאכיל אותו בכל שלוש שעות סימיללאק בלבד. אני לא מניקה. הוא נולד במשקל 2900 ושוחרר במשקל זהה. כפי שידוע לי הוא אמור לאכול בשלב הזה 60 סמ"ק בכל ארוחה וסה"כ שמונה ארוחות. שמתי לב שהוא אכן אוכל 60 אבל חצי שעה, שעה אח"כ הוא שוב רעב, מחפש אוכל ואוכל עוד 10-20 סמ"ק. יש לציין שיש לו יציאה לאחר כל ארוחה גם לאחר התוספת הקטנה. כשהוא היה בתינוקיה האחיות היו אומרות לי לפעמים שאחרי שהייתי הולכת הוא קיבל עוד תוספת כי היה רעב. שאלתי היא האם הכמות שהוא אוכל תקינה ביחס לשלב בו הוא נמצא. אחת האחיות אמרה לי שיש לתת לו כמות בהתאם לדרישה שלו וכאשר הוא יתמלא יפסיק לאכול. אחות אחרת אמרה שיש להגביל. אני קצת מבולבלת. האם ריבוי היציאות מעידות על האכלת יתר?
    תודה, שחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק

הוספת תגובה

• תזונת תינוק - תגובה

יעל משיח ארזי
    24/10/2011

שחר שלום
    היות ותינוקך אינו יונק קשה להגיד לפי דרישה. אני מציעה לך לתת לו את התמ"ל לאט ככל שניתן אפשר להעזר בפטמת קלמה אשר לה טפטוף איטי, חשוב להוציא מפה התינוק כל כמה שלוקים.
    בנוסף הכמות היא לפי חישוב של 150 סיסי כפול משקל גוף לחלק למספר ארוחות.
    כמובן שאם הוא רעב תני תוספת אך בדקי האם באמת רעב על ידי זה שתאכילי אותו בקצב איטי
    בהצלחה
    ומזל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו