בן 10 ח' מסרב לאכול מוצקים לחלוטין!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 ח' מסרב לאכול מוצקים לחלוטין!
    איילה
    25/10/2011

שלום לכן, בני בן 10 חודשים. מגיל 4 חודשים חשפתי אותו ואת התאומה שלו למוצקים. ניסיתי את כל הטעמים כמעט עד גיל חצי שנה ומאז אני מאכילה את אחותו אבל לא מצליחה להאכיל אותו. בכל פעם שאני מנסה להכניס לו משהו לפה או שהוא יורק או שהוא מסובב את הראש ניסיתי מרקמים שונים טמפרטורות שונות.. כלום. אם הוא כבר אוכל משהו שיש לו טיפה טיפה טקסטורה הוא פתאום משתעל ומקיא הכל. מצד שני אם היה איזה שהוא חשש לבעיית תחושתית- הדבר היחידי שהוא כן מוכן לאכול (פה ושם) זה במבה. הוא אוכל לבד אבל גם זה לא ממש רציני אולי במבה אחת או שניים.. גם עוגיה הוא יאכל חצי בקושי. אז זה לא שיש לו בעיה רפואית שהוא לא יכול לאכול!! מצד שני, כמובן שהוא טוחן מטרנה כל שלוש שעות כמו תינוק שרק נולד... אני מיואשת... אני יודעת שניסיתי הכל כי אחותו אוכלת הכל והיא גם ינקה עד גיל 8 חודשים והוא פשוט מסרב להכל חוץ ממטרנה!! מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 10 ח' מסרב לאכול מוצקים לחלוטין! - תגובה

איילת בר
    25/10/2011

שלום איילה,
    השאלה ממתי לא מוכן לאכול מוצקים אם זה מתחילת הדרך ממליצה בכל זאת לגשת לרופא גדי לשלול בעייה רפואית.

כמו כן רצוי לגשת ליעוץ תזונתי כדי לבחון יחד מדוע מסרב . כך גם תוכלי לקבל הדרכה אישית איך לנהוג איתו.

כעזרה ראשונה ממליצה לך ליצור כמה שיותר ארוחות משותפות ולאפשר לו לאכול באופן עצמאי על כיסא תינוק את המזון.חתוך לחתיכות קטנות ואת תאכלי מהצלחת שלך. כך שיראה שגם את אוכלת.

אני כאן לכל שאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו