שלום . שאלה לגבי בת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום . שאלה לגבי בת חצי שנה
    נון
    25/10/2011

סליחה מראש על האורך .

היא תינוקת דיי שמנה , לובשת בגדים של גיל שנה-שנה וחצי.
    יונקת.

לצערי למעט הנקה שלפני השינה , אני לא מצליחה להגיע לסדר יום.
    א ב ל בבוקר בין 9-11 מקבלת תפוח מרוסק. לפעמים אני מצליחה גם לתת צהרים בצורת מרק מרוסק במזלג.

היא מקבלת את כל המזון בכפית . הכנתי לה את אותו הדבר כל פעם שהצלחתי :גזר , תפוח-אדמה , קישוא , קצת בצל , סלרי , ומעכתי עם מזלג. (לצערי מדי פעם אמא שלי הוסיפה אבקת מרק ), לפעמים לצערי המזון היה מלוח (אני חד הורית לא צעירה , מעל 40 וגרה עם הורי) אבל היא אהבה את זה.

ועכשיו לשאלות

1. איך מכינים דייסה ביתית בריאה?
    2. האם מותר לשים בבלנדר מרק שיש בו תפוח אדמה עם חתיכת עוף? פעם שמעתי שהשילוב בין פחמימות לחלבונים לא בריא?
    3. המרק שאני מכינה דליל מאד , עד שאפשר לשתות אותו מבקבוק. אני נותנת לה בכפית , והרבה נשפך . האם כדאי לתת מרק מבקבוק?
    4. מה אפשר לתת לה , שעשיר בברזל?
    5 האם מותר לתת ביצים.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מ ק פ י צ ה. מקווה שזה בסדר

נון
    26/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום . שאלה לגבי בת חצי שנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    26/10/2011

נון שלום
    לגבי שאלותיך
    מתי התחלת לתת טעימות? עם הדייסות בינתיים אפשר עוד לחכות.
    לגבי המרק מראש כשאת תוכנת את הירקות תוסיפי פחות מים על מנת שיהיה במרקם דמוי גרבר, ולא מיימי מידי המטרה היא להאכיל עם כפית וללמד מיומנויות חדשות ולא להמשיך להאכיל דרך בקבוק.
    כרגע הדרך לקבל ברזל היא דרך ירקות ירוקים, דרך הודו שניתן להוסיף למרק וכמובן להקפיד על מתן הברזל בטיפות.
    אין שום בעיה לתת חלבונים ופחמימות יחד לא לתינוקות ולא למבוגרים.
    בשלב זה עדיין לא נותנים ביצים, ביצה שלמה אפשר לתת לקראת גיל שנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי לתת טעימות בגיל 4 חודשים

נון
    26/10/2011

היא מפותחת + לחץ משפחתי , אז התחלתי. מאז זה עליות ומורדות . כלומר יש ימים שהיא אוכלת פרי בבוקר ועוד צהרים ,ויש ימים שהיא אוכלת רק את הפרי בבוקר.

אני לא יודעת אם יש קשר , אבל גם כרגע היא מתעוררת 2-3 פעמים בלילה ויונקת. מגיל שבועיים עד גיל 4.5 חודשים ישנה לילה מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי לתת טעימות בגיל 4 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    26/10/2011

אם לאחרונה חל שינוי כמו חזרתך לעבודה או כניסתה למשפחתון עלול להשפיע נסי לתת לה מוצץ או מים במקום אוכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו