מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזון בעקבות תפרחת חיתוליםענת שרון09/11/2011
בעקבות תפרחת חיתולים נוראית שהיתה לבן שלי בגיל חודש וחצי בערך הקפדתי לא לאכול מזון שמתפרק בצורה חומצית בגוף (אני מניקה). נמנעתי מלאכול עדשים למשל.
כיום בני בן 8 חודשים והתפרחת חזרה לאחר שאכל מרק עדשים אדומות בגן.
חזרתי שוב לחפש טבלאות של מזון חומצי/ בסיסי ומצאתי אך בכל טבלה יש נתונים אחרים לגבי סוגי המזון אם הם בסיסיים או חומציים.
אשמח לדעת האם המזונות הבאים הם חומציים/ בסיסיים:
עדשים אדומות, אפונה יבשה, אורז מלא, עוף, אפונה יבשה, דלעת, שומשום, חומוס, פסטה מלאה, קינואה, תפוח אדמה מקולף, בטטה.
תודה מראש על התשובה.
ענת שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי, אשמח להתיחסות, מקפיצה
ענת שרון10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון בעקבות תפרחת חיתולים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/11/2011שלום ענת,
תפרחת חיתולים לא נגרמת ממזון אלא ממשחות שחוסמות את הנקבוביות הטבעיות של העור + חיתולים עם חומרים כימיים.
אם את מדברת על פריחה מסוג אחר אז לא הבנתי אותך נכון.
לגבי מזונות חומציים אלו כל המזונות מן החי: מוצרי חלב, בשרים מכל סוג, ביצים, וסוכר.
מזונות מן הצומח בהרבה פחות חומציים ואין איתם בעיה. אין כל סיבה שעדשים יגרמו לפריחות אלא אם כן מדובר על אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון בעיקבות תפרחת חיתולים - המשך
ענת שרון15/11/2011אני משתמשת במישחה של וולדה שהיא הכי טבעית שניתן למצוא וגם איתה ברמת הדוגמית כשאני מורחת. אני מחתלת אותו עם חיתולי תירס כך שיש את כל התנאים שלא תיגרם תיפרחת כלומר אדמומיות באיזור פי הטבעת שיכולה ממש להגיע לרמה של כוייה (העור מתקלף ואדום).
הבנתי מרופאה שפעם שאלתי אותם שהאדמומיות באיזור זה קשורה למזון שאני/ הילד אוכל וכמובן כמה רגיש העור שלו באיזור זה. מפה באה השאלה לגבי המזון המתפרק באופן חומצי בגוף. כשהוא עושה קקי בתוך החיתול זה יוצר אדמומיות. גיליתי שזה קורה כשהוא אוכל עדשים/ אפונה יבשה (לצערי המאוד גדול כי זה מאוד מזין)
אני בעד מזון מן הצומח וכמה שיותר (אני צימחונית) אבל כפי שציינתי מקודם יש כל מיני טבלאות שמציינות כל אחת משהו אחר ומפה הבילבול.
מקווה שעכשיו שאלתי ברורה יותר.
תודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון בעיקבות תפרחת חיתולים - המשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/11/2011כאמור, אין סיבה שקטניות תגרומנה לצריבה מפי הטבעת כי לא מדובר על מזון חומצי מאד.
אני ממליצה לך להישתמש בשמן שקדים מושרה בצמח קלנדולה. יעיל יותר מכל משחה תעשייתית.
הדבר היחידי שיכול לגרום לצריבה זה אם משאירים את הילד הרבה זמן עם קקי בחיתול. בגלל המגע הישיר של הצואה עם העור יכולה להיגרם צריבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)