מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חצי שנה שלא עלה במשקלדידה16/11/2011
שלום רב,
בני בן חצי שנה שוקל 6.845 וגובהו 66.5. מגיל ארבעה וחצי חודשים הוא עלה רק 300 גר' ו1.5 ס"מ בלבד. עד עכשיו ניזון מהנקה בלבד וארוחת פירות בבוקר.ומאתמול ארוחת מרק.
בטיפת חלב האחות אמרה שהוא ירד מאוד באחוזונים ושיש להעשיר את הקלוריות בתפריט היומי בנוסף אמרה שהנקה כבר לא נחשבת לארוחה אלא רק לנישנוש.
יש לי מס שאלות:
איך עליי להעשיר את התפריט בקלוריות ועדיין שיהיו הרבה ויטמנים בתפריט?
האם עליי להפסיק עם ההנקה לגמריי כמו שהיא אמרה ולעבור לסימלאק? ואם כן האם זה לא יותר מיידי שינוים בתקופת זמן קצרה???
תודה גדולה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה
אמא17/11/2011קודם כל תבדקי שאין מיעוט בחלב שלך .
בני בן החצי שנה הפסיק לינוק בגיל חמישה חודשים בגלל מיעוט חלב רציני בהפתעה..היה עולה יפה במשקל עד גיל 5 חודשים בהנקה בלבד ,ובגיל 5 חודש התחיל לפגר במשקל ..מה שגרם לי לחשוב אולי אין מספיק חלב..היה לי נורא קשה לקבל תרעיון שבני יפסיק לינוק..הוא גם היה לא רגוע בכל פעם שינק..היה מזיז תראש ולא יונק רצוף..הייתי חייבת לעבור לסימילאק על מנת שיעלה במשקל אך הורדתי תהנקה בהדרגה והשארתי רק את ארוחת הבוקר המוקדמת להנקה.כדי שלפחות יקבל משהו..ולאחר חודש וחצי גיליתי שאני בהריון נוסף ולא לחינם ירד כמות החלב ואיכותו...אז כדי שתבדקי תעניין לעומק(למרות שאני מכירה המון נשים שהניקו בכמויות גם כשנכנסו להריון נוסף..כל אישה וגופה) אך תשתדלי לא להפסיק תהנקה לגמריי..אולי להניק כל ארוחה ולהשלים עם סימילאק..מבחינת ויטמינים וחסינות הילד מקבל אותו הדבר גם אם זו רק הנקה אחת ביום! אל תתיאשי!
מקווה שעזרתי במשהו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חצי שנה שלא עלה במשקל - תגובה
יעל משיח ארזי18/11/2011דידה שלום
אין צורך שתפסיקי את ההנקה, פעמים רבות הטבלאות בטיפת חלב הן על פי תמ"ל בלבד ואכן הניזונים מתמ"ל עולים יותר מהר במשקל. אבל בבסופו של דבר היונקים משלימים את החסר
בכל אופן לגבי העשרה קלורית : העשירי את המוצקים : פירות ניתן להעשיר באבוקדו / שקדייה
לירקות כמובן ניתן להוסיף הודו בטטה
הקפידי על מתן המוצקים בכמות מתונה אך עולה בהדרגה
והמשיכי לעקוב אחר עלייתו במשקל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)