מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת זמנים - בת כמעט 7 חודשיםנון16/11/2011
שלום , אני אמא קצת מבוגרת-אך מתחילה, מעל 40 לתינוקת שמנמנה.
עד גיל 4 חודשים רק ינקה ,וישנה לילה שלם - מקסימום קמה פעם אחת.
נרדמה בהנקה (כן , אמרו לי שזה לא טוב..)
התחלנו טעימות ועברנו לארוחות
סביב הזמן הזה - לא ישנה בלילה - מתעוררת כמה פעמים.
אני לא מצליחה לתת ארוחות מסודרות. חושדת שהיא רעבה.
והשאלות
1. האם הקימות בלילה קשורות לתזונה?
2. מקבלת פרי ב10 וארוחת צהרים בין 1 ל 3 . האם כדאי להוסיף ארוחת ערב.
3. אמרו לי שביצה לא מומלץ עד גיל 9 חודשים , גלוטן - לא כדאי יותר מדי , סוכר רגיל לא טוב. אז היא מקבלת כל הזמן קישוא-גזר-בצל-עוף-בטטה ואגס-תפוח. יש עוד משהו?
עוד אציין , שהיא לא אוהבת בננה ,וגם לא דייסות של מטרנה , אולי בגלל שאין לי מטרנה והכנתי את זה עם מים . אני מניקה.
תודה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לתת קינואה לבת חצי שנה?
גם אני שאלה17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת זמנים - בת כמעט 7 חודשים - תגובה
איילת בר17/11/2011שלום נון,
עד גיל תשעה חודשים וכמובן לפי הצורך (יש תינוקות שמוקדם יותר ויש שמאוחר יותר) משלימים את מנת המוצקים עם הנקה.
תנסי להשלים לה את המוצקים עם הנקה ובהדרגה להפחית הנקה ולהגדיל כמויות.
במידה ולא עוזר כדאי לבדוק מדוע מתעוררת ולא נירדמת שוב.
ישנן הרבה סיבות להתעוררות ולא תמיד זה מרעב.
לדוגמא:תינוק שנרדם על הידיים או בהנקה ומניחים אותו במיטה ישן זוכר היכן נרדם ושמקיץ בלילה יהיה לו קשה להרדם לבד ומבקש את עזרת האם.
לגבי מה לתת בגיל זה את יכולה להוסיף לפירות כפית ממרח שקדים או אבוקדו גורם שומני ומשביע יותר.
אפשר גם להוסיף 2 כפות אורז וכף עדשים כתומות לתוך המרק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)