ממרחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממרחים
    אמא
    18/11/2011

היי,

בני בן שנה + 10. אני מקפידה לתת לו ארוחת בוקר בבית לפני הגן.
    לאחרונה התחיל לעשות בעיות עם האוכל.
    נכון לעכשיו בבוקר אוכל - סלט (עגבניה, מלפפון ואבוקדו עם זרעי ציה\פשתן\דלעת\חמניות ושמן זית\אבוקדו), חומוס ביתי (כמה כפיות) ופרוסה.
    על הפרוסה הוא מוכן לאכול רק חמאת בוטנים (מבוטנים קלויים בלבד ללא תוספות)\ממרח חרובים או דבש.
    האם הממרחים האלה כ"כ נוראים על בסיס יומי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממרחים

הוספת תגובה

• ממרחים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/11/2011

היי אמא,

לא הבנתי מדוע לתת את הממרחים המתוקים יחד עם האוכל? פשוט תמרחי את החומוס, אבוקדו שאוכל על הפרוסה. האם זה לא עובד בצורה הזו?
    אין חובה בלחם, אם את רואה שהוא מסכים לאכול חומוס ואבוקדו בלי לחם אז בסדר פשוט תוסיפי יותר ירקות.

לדעתי ארוחת בוקר אידיאלית היא או דייסה מדגן מלא (שיבולת שועל/סולת מחיטה מלאה/ קינואה וכן הלאה) או ארוחת פירות טריים + יבשים / שייק.

מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ממרחים

אמא
    20/11/2011

היי נטלי,

לא ממש עובד. אם הפרוסה היא עם חומוס או אבוקדו הוא לא נוגע.
    בזמן האחרון אנחנו ממש צריכים להחביא דברים שהוא אכל בקלות (כמו אבוקדו בתוך סלט, ביצה בתוך דייסה וכו).
    פרוסה נכון לעכשיו הוא מוכן לאכול רק עם ממרח מתוק.
    את הדייסות שציינת אנחנו נותנים בערב (גם, נתנו את כל המגוון שציינת ואף יותר, אבל עכשיו הוא מוכן לאכול רק שיבולת שועל).
    ארוחת פירות אני משתדלת לתת לו אחרי הגן (אם אני מוציאה אותו).
    בזמן האחרון הוא הוריד המון מהתזונה שלו. הוא לא נוגע יותר בסרדינים, בשר כמעט ולא, מוצרי חלב בקושי, גם מבין כל סוגי האגוזים שאכל כרגע מוכן רק לאכול את הפיסטוק.
    בחודש וחצי האחרונים הוא מאוד מאוד בעייתי עם אוכל.
    מה לא טוב עם הממרחים שציינתי (בוטנים קלויים ללא תוספות, דבש או חרובים על בסיס טחינה)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה ממרחים - תודה

מישהי
    24/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ממרחים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/11/2011

אני לא רואה צורך בהוספת לחם זה לא משהו הכרחי.
    אני מציעה לשקול שנית את זמני הארוחות. לדעתי בבוקר פירות הכי מומלצים.
    בנוגע למוצרי חלב ובשר איני רואה הכרח, להיפך! היתמקדי במזונות צמחיים כמו דגנים מלאים אורז מלא, כוסמת, קינואה, דוחן, כוסמין, שיבולת שועל, וקטניות אפונה, חומוס, שעועית, עדשים, סויה. קטניות אפשר להוסיף למרקים.

ממליצה על B12 בטיפות פעמיים בשבוע. (ממליצה זאת לכל תינוק מגיל חצי שנה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו