תזונת בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה רבה על התשובות.... אבל

אלונה
    26/11/2011

אני מנסה להבין מה אפשר לתת לתינוק בגיל הזה (שנה וחצי) בבוקר כשהוא קם. מכיוון שהוא אוכל בגן (ובעצם גם בבית בסוף השבוע) ארוחת בוקר בשעה 8:30-9:00 ולכן בעצם מהערב נמצא ללא אוכל - חשבתי שכדאי לתת לו משהו בבוקר כשהוא קם. אחרי לילה שלם ללא אוכל אולי הוא זקוק למשהו? או שילך לגן בלי כלום? לכן שאלתי על חליטת לואיזה או אולי יש משהו אחר?
    אשמח מאוד לתשובה מהירה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות.... אבל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/11/2011

באיזו שעה הוא קם?
    אם הוא אוכל בגן בשעה 8:30 אין סיבה לתת ארוחת בוקר גדולה כשקם.
    תלוי בו אם רעב או לא, אני הייתי מתחילה עם מעט חלב שקדים חמים בבוקר.
    או כמה כפיות של דייסת שיבולת שועל, או לחילופין פרי טרי/יבש. הכי הכי חשוב שזה לא יהיה משהו קבוע, כל פעם תנסי דברים חדשים. הגיוון הכי הכי חשוב.
    חליטת תה הכי פחות מומלצת בעיני בשלב זה של החיים. אני מעדיפה לתת משהו מזין יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא קם בערך ב 6:30

אלונה
    27/11/2011

אז לסיכום:
    האם זקוק למשהו קטן לפני הגן (שם אוכל ארוחת בוקר ב 8:30- 9:00)?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת בן שנה וחצי
    אלונה
    24/11/2011

בוקר טוב,
    אני מכניסה שוב את ההודעה כי נראה לי שהתפספסה.... סליחה אם טעיתי.
    בני בן שנה וחצי. אוכל אוכל מוצק במהלך היום.
    בבוקר, כשהוא קם, ובערב, ממש לפני השינה, ינק כ 3 דקות. הפסקתי להניק אותו ואני מחפשת מה אפשר לתת לו במקום. על הערב ויתרו זה בסדר. בבוקר ניסיתי לתת לו חלב שקדים (שהוא ממש אוהב) והוא לא רוצה.
    בגן הוא אוכל ארוחת בוקר בערך ב 9:00 ואני לא רוצה לשלוח אותו לגן בלי כלום אחרי כל הלילה. מה האפשרויות שלי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• תזונת בן שנה וחצי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/11/2011

אני לא רואה סיבה להניק בייחוד שמדובר על 3 דקות סך הכל ואם זה עושה טוב לילד אז למה לא בעצם? בייחוד שאת מספרת שהוא לא מוכן למשהו אחר...

הדבר היחידי שניתן לעשות במקרה ואת מתעקשת לא להניק זה להתעקש ולהציע כל בוקר חלב צמחי. ובסוף יראה שאין ברירה וישתה כי בנתיים אין מה לעשות אם הוא לא מעוניין את צריכה לכבד את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל רעיונות נוספים?

אלונה
    25/11/2011

איזה חלב צמחי את מתכוונת? חלב שקדים? איזה עוד חלב?
    האם יש אפשרויות נוספות מעבר לחלב?
    האם אפשר חליטת לואיזה למשל (מעציץ) או אולי משהו נוסף?
    אולי אבוקדו?

האם אפשר לקבל רעיונות מה מתאים לשעה הזאת?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל רעיונות נוספים? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/11/2011

בגיל שנה וחצי אין הכרח בתוספת תחליף חלב. ולכן אם אינך מעוניינת להניק תוכלי להרגיל אותו לחלב צמחי כמו שקדים או אורז מלא.

אך לפי מה שאת מתארת אין מדובר על צורך באוכל כדי לשבוע אלא על צורך רגשי ולכן המלצתי לך להמשיך להניק כי בסך הכל מדובר על 3 דקות ואת תראי שעם הזמן הוא יגמול את עצמו גם מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו