מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן שישה חודשיםיוליה24/11/2011
שלום!!
יונתן בן שישה חודשים ובאופן יחסי סדר היום שלו די קבוע.
במהלך החודש האחרון עברנו לשתי ארוחות מוצקים כמעט מלאות עד כמה שאני יודעת לאמוד את זה...:)
הייתי שמחה לשמוע את דעתכן לגבי סדר היום החדש שלו שאני קצת לא בטוחה לגביו:
08:00 - הנקה
08:30 - 10:00 פעילות
10:00 - מחית פירות
10:15 - 12:00 שנת בוקר
12:00 - הנקה
12:30 - 14:00 פעילות
14:00 - מחית ירקות / מרק ירקות עם עוף
14:30 - 16:00 שנת צהריים
16:00 - הנקה
16:30 - 17:30 פעילות
17:30 שינה קצרה
18:00 אמבטיה
18:30 הנקה
19:00 הולך לישון
23:00 הנקה יזומה
ישן עד הבוקר
לדעתי אפשר כבר לוותר על ההנקה של 12:00 אבל אני לא בטוחה שזה נכון שהוא לא יאכל מ 10:00 עד 14:00 כלום.
אשמח לייעוץ!!
ושאלה נוספת: כמה בערך זו מנה מלאה של מוצקים? הוא בן 6 חודשים כמעט ושוקל כמעט 8 קילו. האם 3-4 כפות זה סביר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שישה חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי24/11/2011יוליה שלום
אני חושבת שבשלב הזה ניתן לאפשר לבנך להודיע לך אם רעב כך שאם ישן אין צורך להעירו על מנת לאכול. לגבי כמות המוצקים. הכמות צריכה לעלות בהדרגה עד שתחליף את התמ"ל הנקה לגמרי. מנה היא כאשר מגיעים לכ-150 מ"ל רסק.
את תראי לבד איך מגדיל את הכמויות ואת העינין במוצקים תוך התקדמות במרקמים השונים ובמזונות שניתן להוסיף עם ההתקדמות בגיל.
כמו כן מציעה לך לשלב בירקות הודו אשר מכיל יותר ברזל לעומת עוף. ושקדייה בפירות כמקור נוסף לסידן וברזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בין הארוחות
יוליה24/11/2011תודה יעל על התגובה המהירה!!
הבנתי... אז אם הוא אוכל 150 מ"ל מזון מוצק בבוקר ובצהריים אין צורך להוסיף בין הארוחות הנקה? האם נכון יהיה כבר בגיל שישה חודשים להישאר רק עם הנקה בבוקר כשמתעורר ולפני השינה + 2 ארוחות מוצקים?
ושאלה נוספת... מה לגבי קטניות ודגנים? האם אפשר כבר להוסיף לתפריט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסות עם חלב שאוב
יוליה24/11/2011ועוד שאלה... האם כדאי להוסיף דייסות לתפריט? איך אפשר להכין דייסות על בסיס חלב שאוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסות עם חלב שאוב - תגובה
יעל משיח ארזי25/11/2011את החלב השאוב לא כדאי לחמם ולכן אפשר להוסיף מעט חלב שאוב לדייסה המוכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בין הארוחות - תגובה
יעל משיח ארזי25/11/2011יולי שלום
לגבי תוספת ההנקה שימי לב לפי הצורך אם בסוף הארוחה ניראה כי מעוניין בהשלמה תני לו. כמו כן נסי לשלב גם שתיה של מים מבקבוק. לגבי קטניות מומלץ מגיל 8 חודשים ומוצרי חיטה מגיל 7 חודשים. את יכולה להתחיל עם דייסת קווקר או אורז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)