מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה ויציאותענת04/12/2011
שלום, סליחה מראש על השאלה המפורטת:)
בני המקסים בן 7 חודשים, תינוק סקרן ופעיל, עד היום היה עיקבי בעקומות הגדילה והכל זרם מצויין.
בחודש האחרון עברנו ל2 ארוחות מוצקים (פירות וירקות) ביום ונשארנו עם 3 בקבוקים מטרנה..אני מרגישה כי יש לו קצת בלגן בתחום האוכל למרות שאוכל יפה כמעט כל טעם ומירקם שאני מציעה לו.
נכון להיום אוכל כך, אשמח לדעת האם זה נורמלי:
07:00 מטרנה 200 מל
10:00 פירות כמות של כ 150-170 גרם
12:30 ירקות (לפעמים עם עוף/הודו לפעמים בלי, אוכל ירקות מגוונים)
15:30 מטרנה 180 מל
18:30-19:00 מטרנה 180-200 מל
הולך לישון, לא אוכל בלילה.
לפעמים אוכל בקבוק יותר סמוך לפירות/ירקות, לא הצלחתי להבין למה לפעמים הכמות מספקת אותו ולפעמים לא..
שאלה נוספת: בשבועיים האחרונים כמו הקקי שהוא עושה נראת לי מוגזמת באופן קיצוני...יש ימים שעושה 5-6 פעמים קקי ביום בכל מני צבעים כמויות ומרקמים..לפעמים נדמה שכואבת לו הבטן אבל לא היו סימני אלרגיה לאף סוג של מזון, האם זה תקין שיעשה כל כך הרבה?
מתי אני אמורה לעבור ל3 ארוחות מוצקים?
קצת סדר בבקשה , אני מבולבלת...
תודה ושוב מתנצלת:)
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ויציאות - תגובה
יעל משיח ארזי05/12/2011ענת שלום
סה"כ מה שאת מציינת ניראה תקין וטוב החל מגיל 9 חודשים ניתן להוסיף ארוחה שלישית. את יכולה להוסיף לפירות מידי פעם גם שקדייה / טחינה גולמית על מנת להעשיר בסידן ברזל ושמנים בריאים
ממליצה לך לשלב במרק יותר הודו מעוף שוב בגלל כמות הברזל בהודו
את יכולה לגוון את הפירות מידי פעם עם דייסת קוואקר על בסיס מים אליה ניתן להוסיף פירות על מנת לתת טעם.
מבחינת הכמויות לפעמים רעב יותר לפעמים פחות אך כל עוד עולה על פי האחוזונים ולא מראה סימני מצוקה יוצאי דופן, אין בעייה, כנ"ל לגבי היציאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)