מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
עוד שאלה
שיר07/12/2011וסליחה ששיגעתי....
מנסיונך - "הנקה חלקית" עובדת?
ז"א יש סיכוי שהיא פתאום לא תרצה בכלל הנקה? ואם כן - האם סיכויים גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/12/2011זה תלוי בתינוק,
אם את מספרת שיש אצלה העדפה לבקבוק יכול להיות שזה לא יילך ואולי היא תוותר על ההנקה. אי אפשר לדעת מה צפוי להיות. כל תינוק הוא שונה.
אני ממליצה על הנקה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת חודשייםשיר07/12/2011
היא יונקת חלקי, עושה לי הרבה צרות עם ההנקות של היום(בלילה היא יונקת מצויין וחוזרת לישון), כנראה מדובר בהעדפת בקבוק ולכן במהלך היום יוצא לי להניק אותה פעמיים בערך, השאר אני נותנת בקבוק. הבעיה היא שהיא אוכלת כל שעה, שעה וחצי - לפעמים אוכלת 30 והולכת לישון ואח"כ שוב קמה אחרי שעה ואוכלת 30. היא אמורה לאכול בערך 60/70. העניין הוא שאני תמיד מציעה לה שד - ואז היא עושה סצינות ובוכה והיסטרית ואז אני נותנת בקבוק. אז אני רוצה מצד אחד להרגיל אותה להפרשים יותר גדולים של אוכל ולכמות יותר גדולה - שתאכל נגיד 60 כל שעתיים......אבל יש את עניין ההנקה - ששם הבנתי צריך לתת מתי שהיא רוצה - ואז כשאני מציעה והיא לא רוצה היא כבר עצבנית ורוצה לאכול - ואז בעיה להרגיע אותה כדי שתחכה קצת ותהיה רעבה יותר....מה אתן אומרות? מה אפשר לעשות? אולי לוותר בכלל על ההנקות של הבוקר? ואז אני מפחדת שגם בלילה היא לא תרצה...... אשמח לעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת חודשיים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/12/2011שלום טל,
כל תינוק אוכל בקצב שלו ובכמות שטובה לו. זה שכתוב על האריזה שהיא צריכה לאכול יותר זה לא אומר שזה חובה. להיפך אופן האכילה שלה הוא הטוב ביותר והבריא ביותר. במקום להעמיס על מערכת העיכול היא אוכלת במידה ולא גורמת להעמסה.
אני מבינה שלך אולי זה מפריע אך עבורה זה המצב האידיאלי.
לגבי הבקבוק זה באמת עיניין של הרגל שפיתחת אצלה. אם את מעוניינת לשנות את זה את צריכה להחליט שאת לא מכניסה הביתה תחליפי חלב ונותנת לה רק שד. בהתחלה תבכה (כי יודעת שבסוף את נכנעת) אבל אם תראה שאת מתעקשת ולא נותנת לה בקבוק היא בסוף תאכל. אם לא בפעם הראשונה והשניה אז בפעם השלישית או הרביעית כן.
אני לא ממליצה להפחית כמויות הנקה. חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי
שיר07/12/2011את זה ופשוט התייאשתי (זה גם מה שיועצת הנקה המליצה לי). בפעם הראשונה זה הצליח אחרי איזה 15 ניסיונות הרגעה. בפעם השניה כבר התייאשתי כי היא צרחה בהיסטריה ולא היה לי לב להשאיר אותה ככה נסערת ורעבה (וגם לא לבעלי).
בכל מקרה, אם כן אנסה לעשות זאת שוב - מתי אוכל כן לשלב בקבוקים? יש את העניין של יציאה מחוץ לבית (טיפת חלב, או גם בלעדיה - לרופאים וכו'...או סתם להתאוורר) ואני לא מניקה בחוץ, וגם צריכה להשאיר אוכל למי ששומר עליה אם היא לא באה איתי........אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/12/2011יש היום סינרים להנקה מחוץ לבית.
ואת יכולה לשאוב - לשמור במקפיא לשעה שאת יוצאת מהבית.
לדעתי תחליף חלב הוא מיותר אך אם את מעוניינת בכל זאת, תצטרכי להתמודד עם העיניין שביתך מעדיפה בקבוק ובצדק כי החלב מבקבוק יוצא יותר בקלות.
את צריכה להחליט, היא מרגישה שאתם נכנעים. ברגע שתקבלו החלטה שחלב אם נקודה זה מה שיהיה וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)